4 načini za hitro sprostitev in boljše razpoloženje

Magazin 08. Sep 202117:30 0 komentarjev
sprostitev
Profimedia

Ni treba počivati ves dan, da bi se sprostili in izboljšali razpoloženje. Pomagajo lahko te kratke in preproste sprostitvene vaje, ki jih je priporočljivo vnesti v vsakodnevno rutino, če želimo, da bodo učinkovale.

Začnite pisati dnevnik pozitivnih misli

dnevnik
Profimedia

Ko začnemo pisati dnevnik pozitivnih misli in afirmacij, morda napisanemu ne verjamemo takoj in bi najraje odnehali. Vendar nam vztrajanje pri pisanju sčasoma pomaga izboljšati razpoloženje in prebudi bolj optimistično naravnanost. Poleg tega postanemo bolj odprti in se zaradi drugačnih miselnih procesov lahko odpremo tudi novim možnostim v življenju.

Redno ponavljanje pozitivnih afirmacij v nas prebuja optimistično držo, kar pa ima tudi pozitivne učinke na zdravje: daljša študija, v kateri so zajeli 1.429 moških in 69.744 žensk, je pokazala, da so imeli posamezniki z bolj optimistično držo v življenju večje možnosti, da so živeli dlje. Ti so imeli od 50 do 70 odstotkov večje možnosti, da so dosegli starost 85 let. Dobro je vedeti, da je to le ena izmed številnih raziskav, ki je pokazala blagodejne učinke pozitivne naravnanosti na počutje in zdravje.

Redno izvajajte dihalne vaje

Veliko napetosti in stresa v našem telesu nastane (in ostane) tudi zaradi plitvega dihanja. Ravno zato je dobro, da si vsak dan vzamete vsaj pet minut za zavestno dihanje. Ključ sprostitve je v usmerjenem dihanju. Poskusite lahko s počasnim in nežnim dihanjem: najprej naredite vdih skozi nos, ki naj traja od pet do sedem sekund, nato zadržite do tri sekunde in skozi usta izdihnite (izdih naj traja od sedem do devet sekund). Večkrat ponovite.

Vsak dan pojdite na sprehod v naravo in opazujte lepote okoli sebe

narava
Profimedia

Če ste vsakodnevno izpostavljeni mestnemu hrupu in vrvežu, ste z vseh strani „bombardirani“ s številnimi informacijami in imate polno obveznosti, potem je skrajni čas, da si privoščite kakovosten odklop v naravi. S sprehodom v naravi se lahko zelo hitro sprostimo in odklopimo od vseh skrbi, saj ima narava že sama po sebi zelo blagodejen vpliv na nas. Šelestenje listov in šumenje dreves, zvoki ptic, lahen vetrič, zvok vode, potoka, vse to pomirja. Narava ima svoj ritem, od katerega smo se ljudje žal precej oddaljili. Zato pojdite v naravo že danes, opazujte njene lepote in se prepustite …

Privoščite si sproščujočo kopel

Tudi voda ima svojo moč. Če imate možnost, svoj dan zaključite s sproščanjem v sprostitveni kopeli. Naj voda odplakne vse vaše skrbi in stres preteklega dne. Privoščite si 20 do 30 minut v sproščujoči kopeli, ki jo odišavite s svojimi najljubšimi vonji. Dodajte še izparilnik in vanj nakapajte nekaj kapljic eteričnega olja, ki pomirja (sivka, kamilica, vrtnica …). Če nimate možnosti sproščanja v kopeli, pa si lahko predstavljate, kako voda pod tušem odplavlja vse vaše skrbi in napetosti …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!