Al Pacino, ko je prvič srečal Roberta de Nira: ”Imel je tisto karizmo”

Magazin 07. Jul 202215:15 0 komentarjev
Robert de Niro, Al Pacino
Profimedia

Kje in kdaj sta se prvič v življenju srečali dve hollywoodski legendi: Al Pacino je povedal zgodbo o svojem prvem srečanju z De Nirom …

Do sredine 70. let sta bila Al Pacino (82) in Robert De Niro (78) dva največja in najboljša igralca tako v Ameriki kot na svetu. Zahvala gre legendarnemu filmu Francisa Forda Coppole (83) Boter ali v originalu The Godfather II. V prvem delu filma Boter iz leta 1972 je zaigral le Al Pacino, ki je leto dni zatem posnel še Serpico. Za oba filma je prejel nominacijo za oskarja. Nato pa je na sceno prišel še Robert de Niro, ki leta 1973 začel kariero z vlogo Bang the Drum Slowly in v Streets of Evil. Nato pa je sprejel vlogo v nadaljevanju filma Boter. Zaigral je mladega Vita Corleoneja in za vlogo dobil oskarja.

Robert de Niro, Al Pacino
Profimedia – Scene iz filma Boter 2

Igralca pa se nista prvič srečala šele na snemanju film, temveč v poznih 60. letih v newyorškem East Villageu, in to na vzhodni 60 ulici. ”Mislim, da je bilo to leta 1969, ko sem hodil po ulici s svojim dekletom in trčil v De Nira. Čeprav še ni bil zelo znan igralec, sem vedel kdo je, zaradi njegovega slovesa na newyorški sceni,” se spominja Al Pacino in dodaja: ”Nekaj je bilo na njem, imel je tisto karizmo, ko ti je bilo jasno, da bo naredil še nekaj velikega, in nisem se motil.”

Al Pacino, Robert de Niro
Profimedia – Na snemanju filma Vročina

Zanimivo je dejstvo, da sta se igralca po sodelovanju v filmu Boter začela neusmiljeno boriti za podobne vloge. A se je na srečo pokazalo, da je Hollywood dovolj velik za oba igralca z Manhattna. Do naslednjega sodelovanja je minilo 20 let, ko sta nastopila v legendarnem filmu Vročina oziroma v originalu Heat. Posnela sta še en film, 13 let po Vročini, in sicer Pravični umor. Ta film oba obžalujeta.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!