Atrakcija, katere nastanek ni znan – a kjer se vsi želijo fotografirati

Magazin 18. Apr 202219:05 > 19:48 0 komentarjev
Kjeragbolten
PROFIMEDIA

Kamen Kjeragbolten, ki je "ujet" med dvema pečinama, je velika norveška atrakcija.

Kamen na gori Kjerag na Norveškem je zaradi svoje posebne lege vse prej kot običajen. Je atrakcija, ki privablja množice obiskovalcev, ki bodisi radi planinarijo, bodisi radi ustvarjajo spomine s fotografiranjem na nenavadnih mestih. Čeprav, navaja Dnevnik.hr, njegova lokacija po drugi strani mnoge preplaši.

Sloviti kamen nosi ime Kjeragbolten in leži na jugu Norveške, blizu vasi Lysebotn. “Ujet” je med dvema pečinama, v nekakšni razpoki gore Kjerag na nadmorski višini slabih tisoč metrov. Kako je kamen obtičal med pečinama, ni zares znano, a naj bi se po navedbah Dnevnika.hr to zgodilo v zadnji ledeni dobi.

Medtem ko nekateri čakajo v vrsti, da bi se na kamnu fotografirali, si ga drugi popotniki le ogledajo na poti na vrh gore Kjerag. Vzpon do znamenite atrakcije je sicer priporočljiv za tiste, ki niso povsem brez kondicije. Traja namreč od tri do pet ur, odvisno od tempa, pot pa sestavlja več strmih vzponov in spustov.

Pot se začne na parkirišču (in razgledni točki) Øygardstølen. Popotnikom se odsvetuje pohod v deževnem vremenu, saj so skale precej spolzke.

Gora Kjerag je del znamenitega norveškega fjorda Lysefjord, ki zaradi nenavadnih kamnitih formacij in prelepih razgledov velja za enega od najlepših norveških fjordov. Fjord je možno obiskati tudi s čolnom, medtem pa je gora priljubljena tudi pri ekstremnih padalcih BASE.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!