Đorđe Balašević je pred smrtjo svoji družini napisal pismo

Magazin 05. Dec 202117:35 > 17:38 0 komentarjev
Đorđe Balašević
Žiga Živulović jr./BOBO

Legendarni novosadski kantavtor Đorđe Balašević je pred smrtjo svoji družini napisal poslovilno pismo, o katerem so njegovi najbližji spregovorili šele zdaj.

Đorđe Balašević je v 68. letu starosti v novosadski bolnišnici umrl februarja letos. V bolnišnici se je zdravil zaradi pljučnice, bil pa je tudi okužen s covidom-19. Za sabo je pustil ženo Olivero in tri otroke.

Olivera, Beba in Aleksa Balašević so zdaj v oddaji “TV obrazi kot ves normalni svet” razkrile, da jim je Đorđe novembra lani po elektronski pošti poslal pismo, v katerem se je poslovil od njih. Beba je dejala, da jo je očetov ton razjezil, saj jim je dajal navodila, kaj naj naredijo, ko ga ne bo več, piše Dnevnik.hr.

“To ni bil seznam zahtev, ampak Kiplingova pesem. Nikoli ne bo objavljena, ker je to nekaj med njim in nami. Ko sem ga dobila, ga nisem hotel brati. Vse nas je pripravil na to. Eno od sporočil je bilo, kako se obnašati, ko bo družina tarča napadov, govoril je, kako naj ravnamo v odnosu do njegovega avtorstva. Mi njegove želje zdaj spoštujemo, saj je on izpolnil vse naše,” je dejala njegova hči Beba. Njegova soproga Olivera pa je dodala, kako ni odšel razočaran.

Spominj nanj še živi

Kot še piše Dnevnik.hr, se številni njegovi oboževalci po smrti še vedno ne morejo sprijazniti s tem, da ga ni več med nami, zato spomin nanj ohranjajo v Facebook skupinah. Ena takih je pred kratkim objavila njegove nikoli prej videne fotografije, ki jih je objavil Balaševićev uradni fotograf Petar Kürschner Jr. Kot je zapisal, je bil Đorđe zelo prijazen človek, z njim pa je doživel veliko lepega. “Še vedno ne morem verjeti, da ga ni več med nami,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!