Film o kralju rokenrola navdušil Cannes in Priscillo Presley

Magazin 29. Maj 202214:45 > 14:47
Priscilla Presley
Profimedia

Na filmskem festivalu v Cannesu so premierno prikazali nov biografski film o pokojnemu kralju rokenrola Elvisu Presleyju. Film z naslovom Elvis je požel navdušenje.

Na francoski rivieri filmsko ekipo spremlja tudi glasbenikova nekdanja žena Priscilla Presley. Po koncu filma je vidno ganjena objela režiserja filma Baza Luhrmanna.

Občinstvo je film, v katerem je vloga Elvisa pripadla Austinu Butlerju, Priscillo Presley igra Olivia DeJonge, glasbenikovega menedžerja pa legendarni Tom Hanks, sprejelo z navdušenjem, dolg aplavz se je nadaljeval tudi po tem, ko so ugasnile luči.

Po filmski premieri so na nebu izrisali podobe kralja rokenrola.

Na dogodku je na oder stopila tudi italijanska rokovska skupina Måneskin, ki je po lanski zmagi na Evroviziji doživela velikanski uspeh. Mladi skupini iz Rima je pripadla čast, da sodelujejo pri nastajanju filmskega soundtracka, izvedli so Elvisovo klasiko If I Can Dream.

Måneskin
Profimedia

Priscilla je navdušena nad filmom, ki prikazuje življenje njenega nekdanjega moža, podporo je izrazila tudi na modnem dogodku Met Gala na začetku meseca. “Mislim, da je to film za vse. Tudi tisti, ki so že slišali zgodbe o Elvisu, se bodo nekaj naučili,” je dejala takrat. V Cannesu je dodala. “Besede, ki sem jih slišala od svoje hčerke Lise Marie Presley o tem, kako zelo ji je bil všeč film, pa tudi to, da bo vnukinji Riley zagotovo tudi všeč, so mi zvabile solze na obraz.”

Elvis Presley
Profimedia

Luhrmann je povedal, da je snemanje filma preložila pandemija covida-19. Navdušen je, ker Cannes spet diha s filmi. “Videti te ulice, polne ljudi, ki ljubijo filme, pove veliko več o tem, kaj ta kraj pomeni in kaj pomeni biti ponovno v kinu. Cannes, večno ti bomo hvaležni za to. Kar lahko rečem je: ”Merci beaucoup, merci beaucoup (najlepša hvala, najlepša hvala, op. a.)!”

Elvis Presley
Profimedia

Film na velika platna prihaja 24. junija.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje