Hiter recept za poseben francoski zajtrk, ki pa ga raje ne jejte vsak dan

Magazin 14. Dec 202305:50
Priprava francoskega toasta
Foto: PROFIMEDIA

Francoski toast je klasika, ki prebuja brbončice in razveseljuje z edinstvenim okusom in preprostostjo priprave.

Francoski toast je jed iz narezanega kruha, namočenega v stepena jajca, pogosto z mlekom ali smetano, ki se ga nato ocvre v ponvi. Kot že ime pove, izvira iz Francije.

Priprava klasičnega francoskega toasta je enostavna. Potrebujete rezine kruha (običajno starega, lahko uporabite tudi bageto ali katerikoli drug kruh), jajca, mleko, vanilijev ekstrakt, cimet in malo masla za peko.

Punkufer.hr piše, da je dober francoski toast mehak in sočen, in ker je izjemno kaloričen, ga ni priporočljivo uživati ​​vsak dan.

Če se vam ne da popeči vsake rezine kruha posebej in stati ob štedilniku – si njegovo pripravo lahko še malo poenostavite. Kako, poglejte spodaj v receptu.

Ta jed idealna za tiste, ki jim ni do tega, da bi preživeli preveč časa v kuhinji, a vseeno želijo uživati ​​v bogastvu okusa.

Sestavine:

  • 350 ml mleka
  • 10 rezin starega kruha brez skorje
  • 115 g kremnega sira
  • 60 g stopljenega masla
  • 4 velika jajca
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • sladkor v prahu
  • javorjev sirup

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Namastimo pravokoten pekač.

Kruh narežemo na kocke in ga porazdelimo po pekaču.

Kruh prelijemo s stopljenim maslom.

V skledi zmešamo zmehčan kremni sir, mleko, jajca, vaniljev ekstrakt in cimet v prahu. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo med sabo.

Mešanico prelijemo čez kruh. Kruh mora “popiti” vso tekočino.

Pustimo stati 10 minut na sobni temperaturi, da se okusi prepojijo med sabo.

Nato kruh postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo približno 35 do 40 minut.

Ko jed vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, preden jo postrežemo.

Postrežemo z malo javorjevega sirupa in/ali sladkorja v prahu. Po želji lahko dodamo tudi nekaj sveže narezanega sadja.

Pa dober tek.