Hugh Jackman je moral na biopsijo, opozarja na nevarnost sonca

Magazin 06. Apr 202315:30
Hugh Jackman
Profimedia

Avstralski igralec in zvezdnik filma Wolwerine je svojim oboževalcem razkril, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, in opozoril na uporabo krem za zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki.

Avstralec, ki mu je uspelo v Hollywoodu, Hugh Jackman, je šel na dve biopsiji, saj so mu na zdravniškem pregledu odkrili izrastek na nosu, ki bi lahko nakazoval na bazalnoceličnega raka, poroča Daily Mail. Zvezdnik se je že večkrat zdravil zaradi kožnega raka. S to diagnozo se je prvič soočil leta 2013, potem pa je leta 2017 moral na operacijo, med katero so mu odstranili del kože na obrazu.

Novico o tem, da je bil na biopsiji, je sporočil prek svojega profila na Instagramu. Objavil je posnetek, s katerega je razvidno, da ima obliž na nosu. Tako je svoje oboževalce in sledilce opozoril, naj si vedno nanesejo kremo z zaščitnim faktorjem, da zaščitijo svojo kožo. Kot je priznal, je sam nikoli ni uporabljal, ko je odraščal v Avstraliji.

“Torej, to sem vam hotel povedati, da me ne bi zagledali na ulici in doživeli presenečenje. Imel sem dve biopsiji, obiskal sem zdravnika, ki je na mojem nosu nekaj opazil, morebiti bi lahko šlo za bazalnoceličnega raka. Zaenkrat ne vemo, izvedeli bomo čez nekaj dni. Samo da opomnim, da je ta vrsta raka zelo nevarna. Prosim vas, uporabljajte kremo za zaščito pred soncem, čeprav si želite biti zagoreli, saj to ni vredno,” je bil jasen Jackman.

Dodal je, da se je to, kar se mu zdaj dogaja, začelo pred 25 leti, zdaj pa je prišlo na dan. Že leta 2015 se je Jackman spomnil svojega odraščanja. Dejal je, da je ves čas preživljal zunaj, v naravi, njegovi starši pa ga niso opominjali na to, da je treba zaščititi kožo. “Uporaba zaščite pred sončnimi žarki v naši družini ni bila prioriteta. Edino pravilo, ki smo ga morali upoštevati, je bilo, da pol ure po obroku ne smemo plavati v morju,” je poudaril Jackman.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.