Kdo so otroci Lise Marie Presley, vnuki velikega Elvisa?

Magazin 13. Jan 202313:47 0 komentarjev
Lisa Marie Presley z mamo in hčerkami
Profimedia

Še vedno odmeva novica o tragični smrti Lise Marie Presley, edine hčere Elvisa Presleyja, ki je bila mati štirih otrok: Riley in Benjamina Keougha ter dvojčic Finley in Harper Lockwood.

Pevka in edina dedinja Elvisovega premoženja, katere vzrok smrti pri komaj 54 letih naj bi bil srčni zastoj – prav na ta način je leta 1977 nenadoma odšel njen slavni oče -, je bila znana po tem, da se je na vse pretege trudila zaščititi otroke pred pastmi zabavne industrije, imela jih je neznansko rada.

“Dušim jih z ljubeznijo. So moja prioriteta. To počnem. To je tisto, kar mi je najpomembneje. Ves čas jih imam blizu in skrbim za to, da so srečni in zdravi,” je nekoč povedala.

Lisi Marie sta se v zakonu z glasbenikom Dannyjem Keoughom, s katerim sta bila poročena med letoma 1988 in 1994, rodila hči Riley in sin Benjamin, leta 2008 pa sta z njenim drugim (zdaj prav tako že bivšim) soprogom Michaelom Lockwoodom dobila dvojčici Harper in Finley.

Leta 2020 je Liso Marie Presley doletela huda tragedija: njen edini sin Benjamin je storil samomor, star je bil 27 let. Njegova smrt jo je izjemno potrla, o svojem žalovanju je odkrito govorila v javnosti in lani napisala esej na to temo.

Lisa Marie se je zadnjič v javnosti pojavila pred dnevi na podelitvi zlatih globusov, številni oboževalci so opazili, da ni bila videti najboljšega zdravja, hodila je s pomočjo podpore prijatelja.

Dva dni zatem se je zgrudila na svojem domu v Calabasassu v Kaliforniji, hitro so jo prepeljali v bolnišnico, a ji ni bilo več mogoče pomagati – Lisina mati Priscilla Presley je medijem sporočila, da je edina Elvisova hči umrla.

“Bila je najbolj strastna, močna in ljubeča ženska, kar sem jih poznala,” je 77-letna Priscilla povedala o svoji hčeri in javnost pozvala k spoštovanju zasebnosti celotne družine.

Najstarejša hči pokojnice, zdaj 33-letna Danielle Riley Keough, je uspešna igralka in režiserka, za svoj prvenec War Pony je bila skupaj s sorežiserko Gino Gammell lani nagrajena z zlato palmo v Cannesu.

Riley Keough
Profimedia

Kot je izjavila ob neki priložnosti, sta se njena mati in babica Priscilla vedno trudili, da je odrasla v neodvisno osebo, in ni čutila pritiska kot potomka svojega slavnega dedka.

Leta 2015 se je Riley poročila z avstralskim kaskaderjem Ben-Smithom Petersenom, ki ga je spoznala na snemanju filma Mad Max: Fury Road (Pobesneli Max: Cesta besa).

Tako kot mamo je tudi njo zaznamovala smrt Benjamina, ki se je dolgo boril z depresijo. Dva meseca po bratovi smrti je na Instagramu zapisala: “Dva meseca brez tebe. Dala bi vse za še minuto s tabo, mlajši brat.”

V prihajajoči seriji Daisy Jones & The Six upodablja naslovno junakinjo, ki Riley, kot je povedala, spominja na njeno mater: “Vzgojil me je nekdo, ki se je požvižgal na mnenja drugih. Moja mama mi je bila vsekakor v navdih.”

Benjamin Storm Presley Keough, Rileyjin tri leta mlajši brat, je bil že v času odraščanja vidno podoben svojemu slavnemu dedku. Dolgo se je boril z depresijo in tudi s pričakovanji javnosti, da bo kot član slavne rodbine “iz sebe kaj naredil”.

Benjamin Keough in Lisa Marie Presley
Profimedia

Kot so o njem povedali prijatelji, je bil kljub lastnim stiskam izjemen prijatelj, ki je bližnjim vedno priskočil na pomoč.

Benjamina so po prvega po njegovi prababici, Elvisovi materi Gladys, ki je umrla leta 1980, pokopali na slovitem posestvu Graceland v Memphisu v Tennesseju.

Na dan, ko bi njen pokojni sin praznoval 28. rojstni dan, je Lisa Marie zapisala: “S tabo sta odšla moje srce in duša. Bolečina me duši vsak trenutek vsakega dne.”

“To, da živim naprej, je zavestna odločitev, vsak dan znova jo sprejmem in ves čas mi je v izziv. A vztrajam za svoji deklici. Vztrajam zato, ker je moj sin v svojih zadnjih trenutkih jasno izrazil, da mu je bila skrb za njegovi mlajši sestri ves čas v ospredju. Oboževal ju je in onidve njega.”

Harper in Finley Lockwood, ki sta se Lisi Marie rodili v zakonu z Michaelom Lockwoodom, sta se ob ločitvi staršev leta 2016 znašli v središču bitke za skrbništvo.

Nekaj časa sta zaradi obtožb proti njunemu očetu – odvetniki Lise Marie so ga obtožili hranjenja neprimernih fotografij deklic na njegovem računalniku – živeli pri babici Priscilli.

V času pandemije covid-19 je Lisa Marie skupaj z dvojčicama posvojila več reševalnih psov, ki so ostali brez doma, ob tem je na Instagramu zapisala, da je naporno, a hkrati izjemno nagrajujoče.

Družina Presley je veliko pozornosti spet požela lansko leto, ko je v kinematografe prišel film Elvis, v katerem je naslovno vlogo prevzel Austin Butler in je Presleyjeve ženske s svojo upodobitvijo “Kralja” zelo navdušil.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.