Kraljica ima novo pričesko za poletje

Magazin 23. Jun 202218:09
Kraljica Elizabeta II
PROFIMEDIA

Britansko kraljico so opazili z novo podobo. Na fotografijah, ki jih je v sredo objavila uradna stran kraljeve družine na Instagramu, ima monarhinja krajšo pričesko, medtem ko pozdravlja guvernerko Novega Južnega Walesa Margaret Beazley v gradu Windsor v Angliji.

Gre za subtilno spremembo od daljših, ohlapnejših kodrov, s katerimi mnogi povezujejo kraljico Elizabeto II., a jo je javnost kljub temu zaznala in objavo hitro komentirala. “Kraljica je videti čudovita! Njena nova poletna pričeska je videti popolna,” je zapisala ena uporabnica. “Všeč mi je vaša nova pričeska, vaše veličanstvo,” je objavila druga. “Všeč mi je kraljičina nova pričeska!!!”

Po smrti moža, princa Philipa, aprila 2021 je kraljica redkeje v javnosti. V začetku tega leta, pri 95 letih, je bila pozitivna na koronavirus, po katerem je bila zelo utrujena in izčrpana. Med njenim jubilejnim praznovanjem v začetku meseca, s katerim je obeležila 75 let na prestolu, so monarhinjo videli le dvakrat. Zato se zdi, da so njeni podporniki veseli kakršne koli priložnosti, da kraljico vidijo v javnosti.

Kraljica je prvič predstavila svojo novo pričesko na srečanju s canterburyjskim nadškofom v začetku tedna, čeprav je sprememba bolj opazna na fotografiji njenega srečanja z Margaret Beazley. Oblekla je poletno, cvetlično obleko za vsako priložnost: eno rožnato in belo z vzorcem vrtnic in drugo svetlo rumeno z modrimi koruznicami.

Kraljica Elizabeta II
PROFIMEDIA

Navdušenci nad britansko kraljevo družino že dolgo uživajo v komentiranju kraljičine podobe – od njene izbire broške do palete barv za oblačila. Njen modni slog le redko ostane neopažen. A vse je namerno, pravi kraljeva modna svetovalka Angela Kelly. “Naša vloga je zagotoviti, da je njeno veličanstvo primerno oblečeno za vsako priložnost,” je zapisala Kelly v svojih spominih, ki jih je leta 2019 odobrila monarhinja, The Other Side of the Coin (Druga stran kovanca).

Kelly je tudi razkrila, da je med pandemijo morala delati kot kraljičina frizerka – umivati, nastavljati in oblikovati kraljičine kodre, medtem ko so bili saloni zaprti. Bilo je tako stresno, se Kelly spominja. Pogosto je po nalogi spila pijačo, in sicer gin tonik. “Ko je bila kraljica pod sušilnikom, sem ji rekla: Grem na pijačo, ker je tako stresno, da moram to narediti, tako kot je treba,” je zapisala.

Avtorica: Leah Dolan/CNN