Ljubljana ta konec tedna postaja breakdance prestolnica

Magazin 03. Jun 202210:00 0 komentarjev
Anže Škrube in Samo Polutak
Arhiv Organizatorja - Anže Škribe in Samo Polutak

Ljubljana bo od petka 3. do nedelje 5. junija gostila atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija pa svetovno prvenstvo breakdance plesalcev U18.

Dogodek s stotinami plesalcev, ki bo ponudil kup atraktivnih doživetji in aktivnosti za vso družino, bo za gledalce brezplačen, plesna tekmovanja in šove pa bo popestril bogat spremljevalni koncertni, zabavni in rekreativni program. Breakdance ni le atrakcija z ulic ameriških velemest, ki je, skupaj s kulturo hip hopa obnorela svet v 80. letih, ampak tudi eden najmlajših olimpijskih športov, ki bo prvič na sporedu olimpijskih iger 2024. Že to pomlad pa si boste lahko zvezdnike, ki se bodo potegovali za odličja v Parizu in L.A.-ju, ogledali na delu v Ljubljani.

Get together
Arhiv organizatorja

Kongresni trg in park Zvezda bosta tako prvi junijski konec tedna gostila dogodek svetovnega formata GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA, ki bo ob svetovnem prvenstvu mladinskih profesionalcev združil celotno slovensko urbano plesno sceno, ob tekmovanjih pa ponudil tudi bogat spremljevalni program za plesalce ter šove in različne brezplačne aktivnosti za obiskovalce. Tekmovanje je del svetovne serije, Ljubljano pa postavlja ob bok plesnim prestolnicam, kot so Pariz, Salzburg, Amsterdam, New York in Tokio. Dogodek, ki bo odprl letošnji festival Junij v Ljubljani, je pomemben tudi za dodatno utrditev Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu, njegov ambasador pa je eden najbolj iskanih koreografov na svetu, Anže Škrube, ki sodeluje s svetovnimi glasbenimi zvezdniki.

Anže Škrube in Chris Brown
Arhiv organizatorja – Anže Škrube in Chris Brown

Glavno prizorišče dogodka, ki bo potekal od 3. do 5. junija, bo oder na Kongresnem trgu, različne aktivnosti se bodo odvijale na manjših prizoriščih na Kongresnem trgu ter v parku Zvezda, delavnice za profesionalne in ljubiteljske plesalce pa tudi v bližnji telovadnici. Vse skupaj bo povezano s celostno podobo in enotnim konceptom, vsebine za obiskovalce bodo na voljo podnevi, glavni šovi in tekmovanja pa se bodo odvijali v večernih urah.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!