Londonski Tower Bridge se je zataknil zaradi tehnične okvare

Magazin 10. Avg 202121:18 > 21:22
Delite:
Tower Bridge
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi tehnične napake je svetovno znani londonski Tower Bridge v ponedeljek popoldne ostal odprt, avtomobili in pešci pa so morali poiskati druge poti za prečkanje reke.

Londonska policija je v tvitu potrdila, da je most obtičal zaradi “tehnične okvare”. Številni slike in videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, kažejo, da sta se dvižni krili mostu po odprtju, da bi ladje lahko plule skozi, zataknili v pokončnem položaju.

Dvižni krili so premični odseki ceste na mostu, ki jih je mogoče dvigniti in spustiti s protiutežmi. Po podatkih turistične spletne strani Tower Bridge se most odpre približno 800-krat na leto.

Zaradi okvare dolge kolone

Tehnična napaka je povzročila dolge kolone po mestu, pešci pa so morali poiskati druge načine za prečkanje reke. Londonska policija je ljudi pozvala, naj se izogibajo temu območju.

Ob reki Temzi je bil most, dolg 240 metrov, dokončan leta 1894. Nekoč je dvižni krili poganjala para, od leta 1976 pa ju poganjata nafta in elektrika.

Most se je prav tako zataknil avgusta 2020, pri čemer je bila uradna razlaga na Twitterju “mehanska okvara”.

Tower Bridge je priljubljena turistična atrakcija, obiskovalci pa se lahko sprehodijo po sprehajalnih poteh, ki povezujejo dva stolpa.

Poti so bile sprva javne, vendar so jih zaprli leta 1910. Ponovno so jih odprli v osemdesetih letih kot razstavni prostor.

Komentari

Vaš komentar