Mama Luke Dončića na tekmi v Berlinu v dresu, na katerem piše “mami”

Mirjam Poterbin
Borut Živulović/BOBO

Pravni spor med košarkarskim asom Luko Dončićem in njegovo materjo Mirjam Poterbin zaradi lastništva blagovne znamke "LUKA DONCIC 7" je sprožen in traja. Podrobnosti, ali in kako je zarezal tudi v osebni odnos med Dončićem in njegovo mamo, niso znane, je pa Mirjam Poterbin na Instagramu objavila fotografijo, iz katere je jasno, da je je bila skupaj s svojo mamo na tekmi Slovenija:Belgija v Berlinu, in na kateri Dončićeva mama in babica nosita dres, ki jima je ga, kot je razumeti njeno objavo, podaril Luka.

Pravni spor med košarkarjem Luko Dončićem in njegovo mamo Mirjam Poterbin zaradi lastništva blagovne znamke “LUKA DONCIC 7” je sprožen in traja. Dončić zahteva preklic registracije znamke, ki je sicer v lasti njegove mame.

Ali in kako je pravni spor zarezal v njun osebni odnos, ni znano, je pa Mirijam Poterbin na Instagramu objavila fotografijo s tekme Slovenija:Belgija, ki si jo je v Berlinu ogledala skupaj s svojo mamo, Dončićevo babico. Obe nosita dres z Lukovo številko 77, na njunih dresih pa piše “MAMI” in “BABI”.

Ob objavi fotografije je zapisala “hvala za darilo”, iz česar je mogoče sklepati, da se za dresa oziroma za to darilo zahvaljuje Luki Dončiću.

Kot rečeno, je medtem pravni spor sprožen. Dončić želi popoln nadzor nad svojimi blagovnimi znamkami. Nesoglasja naj bi sicer nastala, ko je košarkarski zvezdnik kot blagovno znamko pod lastnim nadzorom želel registrirati ime “LUKA DONCIC”, a je Ameriški urad za patente in blagovne znamke njegovo prošnjo zavrnil zaradi obstoječe blagovne znamke “LUKA DONCIC 7”, ki se ji Mirjam Poterbin ni želela odpovedati. Upravljal pa naj bi jo njen partner Boris Požeg. 

V zahtevku, ki ga je v imenu košarkarja vložila odvetniška družba Brown Rudnick, je sicer navedeno, da Dončić ni povezan z znamko “LUKA DONCIC 7”, prav tako pa ne odobrava trženja blaga in storitev pod omenjenim imenom. Za vsa partnerstva in pogodbe v ZDA sicer skrbi Dončićevo podjetje Luka99 Inc., ki je tudi vložilo vlogo za preklic soglasja Mirjam Poterbin.

Vložitev zahtevka pri Ameriškem uradu za patente in blagovne znamke je zadnji korak v večmesečnem prizadevanju 23-letnega zvezdnika, da ponovno pridobi popoln nadzor nad blagovnimi znamkami, ki nosijo njegovo ime.

Dončićeva mama pa je v odzivu zapisala, da “vse, kar je napisano, prihaja s strani ljudi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero”. “Nočem prati umazanega perila v javnosti, sploh v času, ko mora biti Luka zbran in fokusiran na pomembne tekme, ki so pred njim. Od njegovega rojstva naprej mi je bilo vedno pomembno samo to, da je Luka srečen in da mu je omogočeno, da sledi svojim sanjam, kar je normalno za vsako mamo. Grožnje ljudi, ki se hočejo okoristiti z mojim sinom, pa mi tudi tako, da pišejo takšne članke ob najmanj primernem času za Luko, ne bodo prišle do živega. Vedno bom in stojim za tem, da obvarujem svojega sina in od tega nikoli ne bom odstopala,” je sporočila.

“Gledati moram naprej. Še naprej rastem kot igralec in oseba, zato mi je pomembno, da nadzorujem lastno blagovno znamko in se osredotočim na vračanje svojim skupnostim,” pa je za The Stein Line povedal Dončić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.