Natočil napačno gorivo, rezervoar skušal izprazniti s sesalnikom

Magazin 13. Avg 202117:46
Bencin
Jo Yong-Hak/REUTERS

V prometu nastajajo vse vrste zgodb, in ta je ena najbizarnejših, o kateri bi psihiatri lahko veliko povedali. Sesalnik na bencinski črpalki v Wittnu v Nemčiji je razneslo, potem ko je moški iz rezervoarja skušal izsesati gorivo. Pri tem je bila poškodovana tudi ena ženska.

Po podatkih policije je moški natočil bencin namesto dizelskega goriva. Ko je ugotovil napako, je vozilo zapeljal do sesalnika, cev vstavil v rezervoar in ga vklopil. 

To je bila usodna napaka, saj je takoj odjeknila eksplozija. Z voznikom sta potovali dve ženski, ena je bila v nesreči poškodovana. Tako so policiji povedale priče, ki so priskočile na pomoč.

Moški je rekel, da bo sopotnico odpeljal v bolnišnico in se pozneje vrnil. Toda moški in ženski se niso več pojavili. Zdaj policija v Bochumu išče tri osebe. Poizvedbe v bližnjih bolnišnicah so bile do zdaj neuspešne. Po podatkih policije je imel mercedes registrske tablice mesta Gütersloh.

Nauk te zgodbe je: ne sesajte goriva. Ampak tega zagotovo ne boste storili, saj nihče pri zdravi pameti tega ne bi naredil.