Ni pil, a je napihal: moški iz Belgije trpi za zelo redkim sindromom

Magazin 23. Apr 202410:35 0 komentarjev
vožnja, promet
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na belgijskem sodišču so pred kratkim obravnavali moškega, ki je bil obtožen vožnje pod vplivom alkohola. Ker je sodišče ugotovilo, da zaradi bolezni njegovo telo iz običajne hrane samo proizvaja alkohol, ga je oprostilo.

Na sodišču v Bruggeju so obravnavali moškega, obtoženega vožnje pod vplivom alkohola.

Ob policijskem nadzoru prometa je test moškemu pokazal prisotnost alkohola, a spil ni niti kapljice. Na sodišču je dokazoval, da trpi za redkim sindromom, zaradi katerega njegovo črevesje nekatere jedi med prebavljanjem samo pretvori v alkohol.

“Po še enem nesrečnem naključju moj klient še dela v pivovarni,” je izpostavila odvetnica Anse Ghesquiere. Na sodišču je predstavila neodvisna mnenja treh različnih zdravnikov, ki so pri moškem potrdili bolezen. Sodišče je obtoženega s tako imenovanim sindromom samodejnega varjenja zato oprostilo obtožb vožnje pod vplivom alkohola.

Ljudje s sindromom ob prebavljanju proizvajajo enako vrsto alkohola, kot ga najdemo v alkoholnih pijačah, vendar na splošno čutijo manj njegovih učinkov. Sindrom se razvije čez leta, navadno ljudem, ki že imajo druge črevesne bolezni.

Pri bolnikih se lahko pojavijo simptomi, ki ustrezajo zastrupitvi z alkoholom, kot so nerazločen govor, spotikanje, izguba motoričnih funkcij, omotica in bruhanje, piše Guardian.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!