Ozadje spora med Priscillo Presley in Riley Keough

Magazin 11. Mar 202313:45
Riley Keough
Profimedia

Na tisoče oboževalcev je na dan pogreba opazovalo, kako so se bližnji ljubljeni Lisi Marie ganljivo poklonili. Toda v zakulisju se je pripravljala drama.

Na pogrebu je bil prisoten tudi Michael Lockwood, oče dvojčic Lise Marie Presley. Toda tesni prijatelj je za People dejal: “Michael ni bil povabljen. V Memphis je prišel pod pretvezo, da mora spremljati hčerki, in s Priscillino pomočjo se je prebil noter. Zadnja stvar, ki bi si Lisa Marie želela, je, da bi bil Michael tam.”

V tednih pred njeno smrtjo 12. januarja, ko je bila stara 54 let, sta se Lisa Marie in 77-letna Priscilla zdeli blizu druga drugi na različnih dogodkih med proslavljanjem biografskega filma o Elvisu, ki je bil nominiran za oskarja. Toda več virov pravi, da sta komaj govorili, njun odnos pa je visel na nitki, odkar se je Lisa Marie leta 2016 ločila od 61-letnega Michaela.

Po razhodu sta se bivša zapletla v zoprno bitko za skrbništvo nad hčerkama, ki je trajala do oktobra lani. Prijatelji pravijo, da je Lisa Marie zamerila, da se je Priscilla postavila na Michaelovo stran, in napetost se je prenesla na 33-letno hčerko Riley (Njen oče je prvi mož Lise Marie, pevec Danny Keough). “Riley je bila vedno na mamini strani, ko je šlo za Michaela. Motilo jo je, da sta njena babica in Michael skupaj prišla na pogreb.”

Tleča napetost je eksplodirala štiri dni po spominski slovesnosti, ko so Priscillini odvetniki vložili peticijo v Los Angelesu, v kateri so podvomili o pristnosti in veljavnosti spremembe iz leta 2016 v oporoki. Sprememba je odstranila nekdanjega poslovnega menedžerja Priscille in Lise Marie, Barryja Siegela, kot skrbnika in podelila nadzor nad skladom (dvorcem Graceland in 15-odstotnim deležem v podjetju Elvis Presley Enterprises (EPE) na hčer Riley in sina Benjamina Keougha, ki je leta 2020 pri 27 letih naredil samomor.

Priscilla, ki trdi, da ni vedela za spremembo iz leta 2016 do smrti Lise Marie, pravi, da bi morala biti razveljavljena zaradi več dejavnikov, vključno s tem, da je Lisa Marie ni obvestila o spremembah, kot zahtevajo pogoji sklada. Toda prijatelj Lise Marie trdi, da ni dvoma, kakšne so bile njene želje: “Lisa je želela, da bi bila skrbnika Riley in Ben in da bi bili vsi njeni otroci upravičenci.”

Riley in Priscilla glede na več virov med seboj trenutno ne govorita.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.