Pahor o rekordni katrci: Družina Fratar me je zbudila s sijajno novico

Magazin 17. Mar 202315:44 2 komentarja
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Pahorjeva katrca, ki jo bratje Fratar prodajajo na drugi dobrodelni dražbi, podira rekord za rekordom. Koliko denarja, ki ga bodo namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, Junakom 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica, so do danes že zbrali?

Nekdanji predsednik države Borut Pahor je na Twitterju objavil dobro novico. “Danes zjutraj me je čudovita družina Fratar zbudila v sončno petkovo jutro s sijajno novico: do včeraj je bilo na račun dražbe za dobrodelno katro II. nakazanih skupaj 113.651,39 evra. Rekel sem jim, da si zaslužijo, da so srečni in ponosni in jim čestitam,” je zapisal.

Do konca dobrodelne akcije sta še dva tedna, Zlatko Fratar pa je pred dnevi za N1 povedal, da bo cilj glede na odzive ljudi gotovo presežen. “Prvotni cilj je bil zbrati 100 tisoč evrov. Zdaj je naš cilj zbrati najmanj 120 tisoč evrov, torej da bi tudi bolnišnica v Slovenj Gradcu, ki bo dobila polovico zneska, prejela enako donacijo, kot je bila dana ob prvi Pahorjevi dobrodelni akciji.”

Kako lahko sodelujete v dobrodelni akciji?

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak po svojih zmožnostih. Donacije bo Rdeči križ zbiral vse do 31. marca 2023, žrebanje novega lastnika avtomobila pa bo 4. aprila 2023 v Dravogradu opravil prvotni lastnik vozila Borut Pahor.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena pa CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Bratje Fratar bodo polovico zbranega denarja namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki ga bo namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov.

Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica, ki jima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje