Po vrtoglavi ceni na prodaj hiša Elvisa in Priscille Presley

Magazin 08. Okt 202212:15
Elvis Presley, Priscilla Presley
Profimedia

Elvis Presley si ni mogel pomagati, da se ne bi zaljubil v ta sodobni dom iz sredine stoletja.

Hiša, ki jo je revija Look leta 1962 poimenovala Hiša prihodnosti, je hiša, v kateri sta medene dni preživela Elvis in Priscilla Presley, zdaj pa je uradno prišla na trg za 5,6 milijona dolarjev. Par je tik po poroki leta 1967 najel 4.695 kvadratnih metrov veliko posest za eno leto za skupno 21.000 dolarjev.

Elvis Presley, Priscilla Presley
Profimedia

Hiša se ponaša s štirimi spalnicami, tremi kopalnicami in domačim spajem. Z zunanjostjo, podobno vesoljski ladji, je za dom, ki ga je zasnoval William Krisel, veljalo, da je nastal pred svojim časom, ko je bil zgrajen leta 1960. Njegova futuristična oprema je vključevala notranji kuhinjski žar, vakuumske priključke in stenske radijske sprejemnike. Štirje okrogli kamni vabijo goste do teksturiranih vhodnih vrat. V notranjosti dnevnega prostora je kamnita stena, obložena z vgrajenimi sedeži, obrnjena neposredno proti kaminu in lebdečemu ognjišču.

Elvis Presley, Priscilla Presley
Profimedia

Jedilnica je na dvignjeni ploščadi s pogledom na dnevni prostor. Skozi steklene stene od stropa do tal lahko uživate v pogledu na okoliške gore in palme. Kuhinja vključuje masivno napo nad središčnim otokom ovalne oblike, ki ima pet vgrajenih gorilnikov. Sekundarni bivalni prostor, opremljen s kaminom, je ob kuhinji.

Elvis Presley, Priscilla Presley
Profimedia

V zgornjem nadstropju primarna spalnica razkriva ogromna okna vzdolž ukrivljene stene, ki poudarjajo gorato pokrajino. Dvojni umivalniki obdajajo glavno kopalnico, ki ima tudi velikodušno kad. Zunaj je bazen nepravilne oblike, opremljen z masažno kadjo in obdan s teraso z veliko prostora za poležavanje.

Zdaj 77-letna Priscilla je Elvisa prvič srečala v Nemčiji, ko je bila stara komaj 14 let. On je služil vojsko v tujini, ona je tam živela z mamo in očetom, kapitanom ameriških zračnih sil. Par je bil poročen 6 let pred ločitvijo leta 1973, le štiri leta pred Elvisovo smrtjo.

Elvis Presley, Priscilla Presley
Profimedia

O njunem zapletenem odnosu je Priscilla leta 2021 za People povedala: “Resnično cenim čudovite čase. Ko odraščaš, so vedno prisotni strahovi in ​​negotovosti. Toda ko postajaš starejši, razumeš vse.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.