Postavili napis “privat” in na hrvaškem otočku brezplačno letovali

Potovanja 30. Jul 202305:50 4 komentarji
ilegalni kamp
Morski.hr/YouTube/Zajem zaslona

Robinzonsko kampiranje na odročnem majhnem otoku, ki vas ne stane skoraj nič? Zveni sanjsko. Kljub temu pa je treba upoštevati pravila in se ne zgledovati po skupini turistov, ki je si hrvaški otoček kar "prisvojila".

Za otoček Artina verjetno večina sploh še ni slišala. Gre za majhen otok pri Vrgadi v občini Pakoštane, na katerem ni ničesar. To pa je izkoristila skupina turistov, ki je v gozdičku “na črno” postavila svoje šotore in v dopustu uživala brezplačno.

Skupina turistov, ki je na otočku postavila kakih deset šotorov, je svoj kamp na črno celo obdala z vrvjo in nanjo obesila napis “PRIVAT”. Skupino je posnel bralec portala Morski.hr, ki Artino zaradi lepih kotičkov za kopanje redno obiskuje s čolnom. Kot je povedal za omenjeni portal, turiste na črno tam videva prav vsako leto.

Novinarji so zato tudi župana občine Pakoštani vprašali, kako je to mogoče. A jim je odvrnil, da se mu o tem ni niti sanjalo. Obljubil je, da bo poslej bolj pozoren in na otok poslal tudi policijo in redarje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje