Zaradi Rammsteinov nočitev celo 500 evrov, brez sob ostali tudi Slovenci

Magazin 25. Maj 202409:30 > 13:42 0 komentarjev
Koncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Beograjski park Ušće se je v petek zvečer tresel v ritmih težkega industrijskega metala in pokih pirotehnike. V mesto so namreč prišli legendarni Rammstein, ki bodo zaradi velikega zanimanja nocoj uprizorili še en koncert. Oba koncerta skupaj si bo ogledalo kar okoli 120.000 ljudi, med njimi tudi mnogi Slovenci. Zaradi navala je bil že v petek v Beogradu kaos, nekateri so ostali celo brez sob, ki so jih prek bookinga sicer rezervirali že pred več kot enim mesecem. To se je zgodilo tudi našemu bralcu, ki se je nato "vrat na nos" s prijatelji moral znajti drugače.

Slavna nemška skupina Rammstein ta konec tedna gostuje v Beogradu. V srbsko prestolnico se je zgrnila množica oboževalcev, ki so pokupili toliko kart, da so nemški metalci načrtovanemu koncertu dodali še enega.

Petkov prvi koncertni večer na zapolnjenem Ušću je tako minil ob zvokih industrijskega metala in bogati pirotehnični predstavi, po kateri so Rammstein prepoznavni.

Kot poroča Nova.rs, je gneča ob vhodu na koncertni prostor nastala že zgodaj popoldne, zaradi množičnega prihoda pa je bil promet v delu Beograda močno ohromljen. Pred vhodom so se vile kilometrske kolone, v katerih je bilo mogoče videti od najstnikov do tistih, ki so z vzponom Rammsteina odraščali.

KOncert skupine Rammstein v Beogradu KOncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs
Koncert skupine Rammstein v Beogradu Koncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs
Koncert skupine Rammstein v Beogradu Koncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs
Koncert skupine Rammstein v Beogradu Koncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs
Koncert skupine Rammstein v Beogradu Koncert skupine Rammstein v Beogradu
Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Za 15 sob več kot 40 rezervacij

Zaradi koncerta so šle v Beogradu cene nočitev v nebo, najetje stanovanja, denimo, gre vse do 500 evrov za eno noč, poroča N1 Beograd. Se je pa iz Beograda za N1 Slovenija oglasil tudi naš bralec, ki se je na koncert odpravil s še petimi prijatelji. Sobe so prek bookinga rezervirali pred več kot enim mesecem, a ostali brez njih.

Odkar so sobe rezervirali, niso prejeli nobenega sporočila, da bi bilo kaj narobe, zato so bili v petek zvečer ob prihodu v Beograd nemalo presenečeni. Lastnik jim je namreč povedal, da sob zanje nima, saj da je “booking za 15 sob sprejel več kot 40 rezervacij in da se že ves dan ukvarja s tem, da odslavlja ljudi.”

Ker so vse nastanitvene kapacitete v Beogradu zaradi koncerta skoraj sto odstotno zasedene, je šesterica prijateljev “vrat na nos” morala najti drugo prenočišče. Našli so ga izven beograjskega središča, a komaj, pravi naš bralec.

Ko so prišli v hotel, kjer sta bili na voljo le še dve sobi, so jim povedali, da sploh niso prvi s tem problemom. “A na koncu so nam dali še nekaj popusta, tako je zdaj vse v redu,” še pravi bralec, ki gre s prijatelji na koncert legendarnih Nemcev nocoj.

V beograjskem parku bodo tako kot v petek tudi danes odzvanjali hiti, kot so Deutschland, Sonne, Ramm, Mein Herz brennt in Du hast, ki je še posebej navdušil publiko.

@melikah01 Till saying “ruke gore” is the sweetest thing you’ll hear today. Rammstein Belgrade 24.05.2024. #rammstein #belgrade #beograd #tilllindemann #xyzcba #fyp ♬ original sound – Melika

Po Beogradu pa se Rammstein v sklopu stadionske turneje ob 30-letnici skupine odpravlja v Grčijo. Sloveniji se bodo znova približali julija, ko bodo dva koncerta odigrali v Celovcu in enega v italijanski Reggio Emilii.

Skupina, še posebej pa njen frontman in pevec Till Lindemann so se sicer pred letom dni ukvarjali predvsem z obtožbami o spolnih zlorabah. Več žensk je namreč pričalo, da jih je spremljevalna ekipa izbirala in vabila na zabave po koncertih skupine z njenimi člani. Tam naj bi jih omamili in napeljali k spolnim odnosom s pevcem. Lindemann je obtožbe zavrnil, berlinsko tožilstvo pa v preiskavi ni našlo nobenih dokazov, ki bi navedbe potrdili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!