Recept: malinov sufle

Magazin 15. Jun 202204:00 0 komentarjev
malinov sufle
PROFIMEDIA

Penasta sladica z malinami.

Sestavine:

– 300 g malin

– 1 žlica vode

– 90 g sladkorja

– 25 g temne čokolade

– 4 beljaki

– 20 g sladkorja

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Z maslom premažite štiri posode, posujte jih s sladkorjem in jih pustite v hladilniku.

300 g malin zmešajte z eno žlico vode in jih kuhajte. Ko zavre, zmanjšajte ogenj.

Dodajte jim sladkor in mešajte na zmernem ognju približno pet minut.

Precedite skozi gosto cedilo.

V malinov pire dodajte temno čokolado in mešajte na zmernem ognju približno eno minuto.

V posodi stepite beljake, dodajte ščepec soli in malo sladkorja.

Mešajte do ne preveč čvrstega snega in postopoma dodajajte malinov pire. Vse dobro premešajte z žlico.

Z mešanico iz beljakov in malin napolnite štiri posode in jih dajte v pečico za 10 do 15 minut.

Sufle lahko posujete s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!