Rusko prevarantko iz Netflixove serije izpustili iz zapora

Magazin 07. Okt 202209:03 0 komentarjev
Anna Sorokin
PROFIMEDIA

Ruska prevarantka Anna Sorokin, katere zločinske podvige smo lahko spremljali v Netflixovi seriji Inventing Anna, je plačala 10.000 evrov varščine in bo iz zapora izpuščena v hišni pripor.

Ruska prevarantka Ana Sorokin, javnosti bolje poznana kot Anna Delvey, je plačala 10.000 evrov varščine. Ameriške oblasti so jo zato izpustile iz zapora, kamor je morala zaradi pretečenega vizuma. Sorokin so izpustili v hišni pripor, kjer se bo morala ves dan zadrževati v notranjosti svojega doma, prav tako jo bodo tudi elektronsko nadzirali.

Sodišče je tudi odločilo, da v tem času Sorokin ne bo imela nikakršnega dostopa do družbenih omrežij.

Odvetnik Sorokin je odločitev sodišča prepoznal kot pravilno, češ da 31-letna Rusinja ne predstavlja nevarnosti za družbo.

Ruska prevarantka in njeni zločinski podvigi so zasloveli po izdaji Netflixove uspešnice Inventing Anna. Sorokin se je izdajala za bogato nemško dedinjo v prestižnem zgornjem Manhattnu. Leta 2019 je bila zaradi prevar in kraje obsojena na 12 let zaporne kazni, a je prestala zgolj tri, saj so jo pogojno izpustili zaradi dobrega vedenja.

Čeprav je medijem povedala, da si serije o svojem življenju ne želi ogledati, ji je plačilo, ki ga je prejela za prodajo avtorskih pravic svoje zgodbe, koristilo: z njim je odplačala dolgove banki in kazni newyorškim oblastem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!