Privlačna resničnost sicilijanskega hotela iz uspešne serije Beli lotus

Magazin 02. Jan 202317:35 0 komentarjev
San Domenico Palace, Four Seasons

Sicilija se zdi z razkošnimi baročnimi vilami, eksotičnimi vrtovi, dramatičnimi pokrajinami, starodavno umetnostjo in zapeljivim vzdušjem popolna lokacija za drugo sezono temačne komične serije Beli lotos, ki je, tako kot prva sezona, velika uspešnica. Nagrajena serija prikazuje zapletene, erotične in nevarne dogodivščine super bogatih dopustnikov, ki bivajo v čudoviti palači San Domenico na vrhu klifa, v letovišču s petimi zvezdicami.

Hotel, urejen v nekdanjem samostanu iz 14. stoletja z edinstvenim razgledom obalo in na vulkan Etna, je, tako kot zasedba hollywoodskih in italijanskih zvezdnikov v drugi sezoni serije Beli lotus, prav tako zvezda. Njegov direktor (v resničnem življenju) je Lorenzo Maraviglia, ki pravi, da je hotel v resničnosti prav takšen, kot ga vidimo in doživimo v seriji.

“Hotel je živahen, romantičen in seksi,” je povedal za CNN in dodal, da sta bila med gosti hotel lani tudi Madonna in Sharon Stone.

Čeprav gostje, ki si želijo pobega v slogu uspešnice med serijami, skoraj gotovo ne bodo doživeli toliko pikantnosti, kot jih “gostje” v seriji, Maraviglia vztraja, da bodo vse drugo, kar vidijo v seriji, pa imeli. Le “ekstremne situacije, kot sta denimo dve lokalni spremljevalki (prostitutki; op.a.), ki prihajata in odhajata zabavat goste, so del drame in teatra,” dodaja.

The White Lotus
Profimedia

Čeprav direktorju morda ni bilo treba izpolnjevati nekaterih bolj nenavadnih zahtev gostov, kot jih vodimo v seriji, pa vendarle pravi, da imajo njegovi gostje tudi ekstravagantne zahteve.

White Lotus
Profimedia

Ni pa res, da ima hotel tik zraven plažo, saj leži na 400 metrov visokem klifu, zato so prizore s plaže snemali na javni plaži v slikoviti ribiški vasici Cefalú med Taormino in Palermom.

White Lotus
Profimedia

V bližini hotela pa je tudi bar, ki je bil snemalni ekipi sicer zelo všeč, a se zanj na koncu vendarle niso odločili, saj bi bil lahko celo za to erotike polno serijo preveč ekstremen.

Bar Turrisi v slikoviti srednjeveški vasici Castelmola blizu Taormine je namreč poln predmetov v obliki falusov. “Steklenice, ure, skodelice, vse,” pravi Maraviglia. Celo stopnišča in talne ploščice imajo obliko penisa. “Ta bar je bil nekoč namreč bordel,” pravi natakarica Giorgia Ponturo.

Že od 19. stoletja je Taormina znana po divjih zabavah in spolni svobodi, ki spominja na poganske grške čase, ko je bila homoseksualnost nekaj povsem običajnega. Med pogostimi obiskovalci je bil tudi angleško-irski dramatik Oscar Wilde.

Hotel San Domenico
Profimedia

Domačini medtem upajo, da bo promocija Taormine v seriji Beli lotos sicer k njim privabila nove turiste. “Že zdaj Američani obiskujejo prizorišča, kjer je bil posnet film Boter,” pravijo.

A se obenem bojijo prevelikega navala. Lastnika hotela La Canna na odročnem otoku Filicudi Enza Anastasija, denimo, skrbi, da se bo Sicilija “spremenila v Disneyland za bogataše”.

“Te ameriške serije promovirajo in prikazujejo super bogate ljudi in glamurozne kraje. To ni prava, avtentična duša Sicilije, kjer so se ohranile tradicije in preprost način življenja,” pravi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!