Slavni nogometaš daje hčerki 1.000 evrov na mesec: “Če želi več, naj dela”

Magazin 17. Jul 202211:51 2 komentarja
Gheorghe Popescu
Profimedia

Romunski nogometaš je v svoji karieri pri Barceloni zaslužil milijone – kar pa ne pomeni, da bo vse dal otrokoma. "Če želita več, naj delata," je jasen Gheorghe Popescu.

Gheorghe Popescu velja za enega najboljših romunskih nogometašev. Znan obrambni igralec je bil v 90. letih kapetan FC Barcelona, sedaj pa je oče dvema otrokoma, 21-letni Marii in 19-letnemu Nicolasu. Nicolas kot nogometaš igra v romunskem klubu Farul Constanta, medtem ko Maria študira v Barceloni.

Gheorghe Popescu
Profimedia

Slavni nogometaš je nedavno razkril, koliko žepnine je hčerki namenil med študijem.

“Hčerka je diplomirala na eni najboljših ekonomskih šol na svetu. Študirala je v Barceloni. Plačal sem ji šolnino in namestitev ter ji vsak mesec dajal tisoč evrov. Štiri leta, vsak mesec po tisoč evrov,” je povedal Popescu.

Čeprav to sprva zveni veliko, piše Nova.rs, Romun pojasnjuje, kako je bilo to videti iz dneva v dan: “V Barceloni je težko preživeti s tisoč evri. Na fakulteto se je vozila po okoliških cestah v gorah, ker ni hotela plačati cestnine v višini štirih evrov. Dnevno je imela na razpolago 30 evrov.”

Gheorghe Popescu
Profimedia

“Če želi več denarja, naj dela”

Pojasnil je, kaj je naročil hčerki: “Če želi več denarja, naj dela. Z denarjem se ne razmetava. Težko je toliko zaslužiti. Zato sem ji rekel, da ne dobi nič več kakor tisoč evrov. Za denar je treba poskrbeti.”

Popescu je razložil tudi, kakšna je situacija z njegovim sinom Nicolasom, ki pri klubu Farul mesečno zasluži 500 evrov.

“Sin od kluba dobi 500 evrov na mesec. Toliko dobijo igralci, ki dopolnijo 16 let in podpišejo pogodbo. Prehranjuje se v klubu, a jaz mu plačujem nastanitev. Ostale stroške pokriva s svojimi 500 evri. Če želi več denarja, naj zaigra za boljši in večji kljub ter zasluži več,” je zaključil Popescu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje