Tehnični muzej Slovenije: razstava Robot.si in delavnica o robotiki za otroke

Magazin 02. Apr 202207:30 > 10:09 0 komentarjev
TEhniški muzej Bistra
TMS

V nedeljo, 3. 4., ob 10. uri Tehnični muzej Slovenije, ki domuje v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki, vabi na voden ogled občasne razstave Robot.si: Začetki slovenske industrijske robotike.

Obisk Tehničnega muzeja Slovenije je zanimiv že zato, ker glavne muzejske zbirke najdete v nekdanjem kartuzijanskem samostanu. Poleg ogleda muzejskih zbirk in številnih dejavnosti, ki jih nudimo otrokom in odraslim, si lahko obiskovalci privoščijo prijeten počitek v mirnem naravnem okolju, stran od mestnega vrveža. Obisk muzeja je vedno dobra ideja, posebno na kak deževen pomladni dan.

Robot.si: Začetki slovenske industrijske robotike.

TMS
TMS

Na občasni razstavi iščemo odgovore na vprašanje, kaj je robot, in pojasnjujemo izvor besede z legendarnim Čapkovim dramskim besedilom ter zlasti predstavljamo začetke slovenske industrijske robotike. Na ogled v Bistri je edinstvena zbirka s področja industrijske robotike, ki jo hranijo v muzeju. Več informacij o razstavi: na spletni strani muzeja.

 Delavnica za najmlajše

Ob 11. uri bo v nedeljo v muzeju delavnica programiranja in osnov robotike za najmlajše Igraj se s KUBO roboti. Na 45-minutni delavnici boste otroci v spremstvu staršev spoznali simpatične robotke. Naučili jih boste poti do šole in do igrišča in mimogrede spoznali, da robotki ne naredijo nič brez ukazov in funkcij, ki jim ”pomagajo” pri pomnjenju. Obisk je primerno tudi za družine. Obvezne predhodne prijave do sobote, 2. 4., do 12.00: [email protected] ali 01 750 6670.

Muzeji in galerije vabijo #naprejvpreteklost

muzej
TMS

Letošnja akcija #naprejvpreteklost bo potekala od 4. do 10. aprila 2022, temi pa bosta #nočvmuzeju in#plečnikvmuzeju. Tehniški muzej Slovenije se bo pridružil z objavami na Facebook strani ter Instagram profilu. Program vseh sodelujočih muzejev in galerij je dostopen: Programska knjižica.

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!