V Srbiji našli psičko: ko so ugotovili, od kod je njen lastnik, so osupnili

Magazin 11. Apr 202416:43 7 komentarjev
Remy Dargere
Foto: Zajem zaslona/Facebook

Zgodba, ki se je dotaknila ljudi po vsej Evropi.

Francoz Remy Dargere je lani v bližini grško-turške meje izgubil svojo psičko Raiko.

Takoj je sprožil iskalno akcijo, ki je trajala ves mesec in v kateri so mu pomagali številni prostovoljci, a za Raiko se je izgubila vsaka sled. Po enem letu pa se je zgodil nepričakovan preobrat.

Lani je Dargere na Facebooku objavil, da je 7. aprila v Aleksandropolisu, mestu na skrajnem vzhodu Grčije, izgubil psičko. Zapisal je, da ima Raika 15 kilogramov, da je izjemno prijazna in družabna, in delil njene fotografije, piše Index.hr.

Čeprav je preteklo veliko časa, Dargere ni izgubil upanja. Vztrajno je objavljal fotografije izgubljene psičke v upanju, da jo bo našel. V eni od objav je zapisal: “Prosim za pomoč. Lahko bi bila kjerkoli, morda jo je nekdo celo posvojil.”

“Natisnili smo plakate z Raikino fotografijo, posneli smo celo Remyjevo žvižganje, v upanju, da jo bomo na ta način priklicali. Prečesali smo ogromno območje, da bi jo našli. Strah nas je bilo, saj je območje gorato in gozdnato, tam živijo volkovi,” je za grške medije povedala Dora Kirijakidu, ena od prostovoljk, ki je sodelovala pri iskanju Raike.

Našli so jo v Srbiji

Eno leto iskanja pa je obrodilo sadove. Pred dvema dnevoma je zgodba o izgubljeni Raiki dobila srečen epilog.

“Vsem skupaj pošiljam pozdrave. Z velikim veseljem delim novico, da so Raiko našli v Srbiji, v bližini meje z Bosno in Hercegovino. Iskrena hvala vsem, ki ste naju podpirali. Vera resnično premika gore,” je navdušeno sporočil Francoz.

Nihče ne razume, kako je Raiki uspelo preživeti na ulicah in prepotovati tako dolgo pot. Ljudje so opazili, kako je tavala po ulicah, in jo odpeljali k veterinarju. Tam so prebrali njen čip in ugotovili, da je njen lastnik iz Francije, s katerim so nemudoma vzpostavili kontakt.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje