Vedno točni japonski vlak je zamudil, razlog pa presenetljivi “slepi potnik”

Magazin 18. Apr 202419:41 0 komentarjev
Hitri vlaki na Japonskem
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Ko se že zdi, da ne more nič prekrižati načrtov točnim japonskim vlakom, jih preseneti "slepi potnik" in pokvari njihove načrte.

Japonski vlaki po vsem svetu slovijo po svoji točnosti in hitrosti. Tega so tamkajšnji prebivalci vajeni, točnost pa od železniških družb tudi pričakujejo. Ni pa vedno vse v rokah strojevodji. 600 potnikov je v torek na svoj cilj prispelo 17 minut kasneje, kot so predvidevali. Čeprav se nekajminutna zamuda za razmere v drugih državah zdi zanemarljiva, pa je za državo vzhajajočega sonca to precej nenavadno.

Kaj se je zgodilo? “Slepi potnik”.

V torek je potnik v vagonu vlaka, ki je pripeljal iz Nagoje v Tokio, opazil 40-centimetrsko kačo ter o tem nemudoma obvestil železniško osebje, poroča CNN.

Vlak naj bi nato po voznem redu s postaje odpeljal proti mestu Osaka, vendar pa so se pristojni odločili, da vlak raje izločijo iz prometa in ga nadomestijo z drugim. Čeprav je osebje odreagiralo hitro in je vse potekalo gladko, je imel vlak 17-minutno zamudo.

O tem, kako zelo točni so japonski vlaki, priča primer izpred nekaj let. Potem ko je vlak podjetja Tsukuba Eypress s postaje odpeljal pičlih dvajset sekund prej, kot je bilo predvideno, se je podjetje potnikom javno opravičilo.

Kako je kača prišla na vlak, zaenkrat še ni znano, prav tako ne vedo, za katero vrsto kače je šlo, še poroča CNN.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!