29-letni osumljenec zaradi poskusa umora 48-letnice v priporu

Črna kronika 14. Okt 202110:52 > 10:56 0 komentarjev
Policija v Zagrebu
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Preiskovalni sodnik mariborskega sodišča je odredil pripor zoper osumljenega za ponedeljkov poskus umora v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, so potrdili tako na sodišču kot mariborskem tožilstvu. 29-letnik je večkrat zabodel 48-letno žensko, mater nekdanje partnerice.

Kot je pojasnil vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič, je bil osumljeni v sredo popoldne priveden pred preiskovalnega sodnika zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Tožilstvo je zanj predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, preiskovalni sodnik pa je predlogu sledil. Odločitev o priporu še ni pravnomočna, so pojasnili na sodišču.

Krvav obračun se je zgodil v ponedeljek dopoldne, ko naj bi osumljeni na žrtvinem domu iskal 21-letno nekdanjo partnerico, s katero sta do nedavnega živela v zunajzakonski skupnosti. Ker je bilo razmerja konec in naj bi osumljeni v preteklosti grozil hčeri, mu je 48-letnica poskušala preprečiti vstop, a ji to ni uspelo.

Nasilno vstopil v hišo in 48-letnico večkrat zabodel

Moški je kljub njenemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in pregledal prostore, ob tem pa grozil z ubojem. Ker mu je sledila in ga skušala umiriti, jo je nenadoma napadel, večkrat udaril in brcal, nato pa s kuhinjskega pulta pograbil nož in jo z njim večkrat zabodel v prsni koš in vrat.

Po dejanju se je odpeljal s kraja dogodka, a so ga v manj kot dveh urah po obsežni iskalni akciji prijeli na območju Pohorja, ki spada pod okrilje celjske policijske uprave, neuradno na območju Klopnega vrha. Za žrtev napada je poskrbela nujna medicinska pomoč mariborskega zdravstvenega doma in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!