35-letnik grozil, da bo s plinom razstrelil hišo, nato pa še napadel policiste

Črna kronika 13. Jul 202312:27 1 komentar
policijski trak
Fotografija je simbolična (Foto: Bobo).

35-letni moški iz vasi blizu Kopra je grozil, da bo s plinsko jeklenko razstrelil hišo. Družinski člani so bili v tem času doma. Na kraju je posredovala specialna enota policije in pogajalec, po prijetju osumljenca pa je bil ta še nasilen do policistov. Dežurni zdravnik je zanj odredil hospitalizacijo.

Včeraj dopoldne je občanka poklicala policijo in prijavila glasno prepiranje in razbijanje v vasi okolici Kopra. Nato so policisti prejeli še obvestilo, da je 35-letnik vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo.

Na kraj so takoj napotili več patrulj in tam ugotovili, da 35-letnik grozi, da bo s plinom razstrelil hišo. Prerezal je gumijasto cev 10-kilogramske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po hiši, v kateri se je nabrala večja količina butana. V času incidenta je bilo v hiši več oseb.

Policisti so na kraj poklicali tudi pogajalca in specialno enoto policije. Storilec je grozil, da bo skočil z balkona, kar mu je preprečil družinski član. Nato je policija vstopila v stanovanje in 35-letnika prijela.

Gasilci GB Koper so zavarovali plinsko jeklenko ter prezračili prostore.

Po prijetju je moški nadaljeval z grožnjami in kršitvami javnega reda in miru ter se aktivno upiral, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Med prevozom je moški poškodoval notranjost vozila ter ob odprtju vrat grozil policistom in jih brcal. Posredoval je dežurni zdravnik, ki je za moškega odredil hospitalizacijo. Ob policijskem spremstvu ga je zdravstveno osebje odpeljalo v bolnišnico.

Moškega sumijo storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, grožnje ter poškodovanja tuje stvari. O ugotovitvah so policisti obvestili okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za osumljenega odredila strokovni pregled.

Zaradi groženj in brcanja policistov bodo zoper 35-letnega moškega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in za kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti.

Poleg tega so policisti osumljencu izrekli prepoved približevanja ožjim družinskim članom in hiši v okolici Kopra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje