Hoja po avtocesti: vsi so bili mlajši od 14 let

Črna kronika 26. Okt 202110:35 > 10:45 0 komentarjev

Mladostniki, ki so se septembra sprehajali po avtocesti, so bili stari 14 let in niso zagrešili kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Kranj. O njihovem ravnanju bodo obvestili pristojni center za socialno delo.

Pretekli teden je Dars na družbenem omrežju Twitter objavil posnetek, ki prikazuje, kako so se trije mladostniki 5. septembra sprehajali po gorenjski avtocesti, eden od njih pa se je na cestišče za kratek čas celo ulegel. Nespametno in nevarno zadrževanje otrok na avtocesti so pod drobnogled vzeli gorenjski prometni policisti.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, so bili vsi trije mladostniki mlajši od 14 let. Na avtocesto so se prebili skozi prehod do bencinskega servisa na Spodnjem Plavžu, kjer je bila takrat stoječa kolona. Hojo pa so nadaljevali tudi po tem, ko kolone ni bilo več.

Policisti resda niso odkrili kaznivega dejanja, so pa v ravnanju otrok zaznali elemente prometnega prekrška – hoje po avtocesti. Kot so še sporočili s PU Kranj, so o početju mladostnikov govorili s starši, o dogodku pa bodo obvestili tudi pristojni center za socialni delo, saj “prekrškovnega postopka proti otrokom ni mogoče voditi”. “Ne glede na to, ali je bil to ‘izziv’ ali ne, je tako početje izredno nevarno, prepovedano in vpliva na varnost v širšem kontekstu,” so še dodali na PU Kranj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!