Na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani zagoreli odpadki

Črna kronika 31. Jul 202115:57 > 20:46 0 komentarjev
Požar v SNAGA
Gasilska brigada Ljubljana/Facebook

V ljubljanskem regijskem centru za ravnanje z odpadki na Cesti dveh cesarjev so danes nekaj pred 15. uro zagoreli mešani odpadki v obsegu okoli 500 kvadratnih metrov. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, med njimi naj ne bi bilo nevarnih snovi. Vzrok požara in ocena škode še nista znana. Ogled kraja bodo policisti začeli predvidoma jutri.

Ljubljanski policisti so bili danes nekaj pred 15. uro obveščeni o požaru v regijskem centru za ravnanje z odpadki na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani.  Po prvih podatkih so zagoreli mešani odpadki v obsegu okoli 500 kvadratnih metrov, med njimi pa naj ne bi bilo nevarnih snovi.

OBVESTILO16:25 – Nekaj minut pred tretjo uro popoldan je zagorel kup kosovnih odpadkov na zbirnem centru Barje. Goreča…

Posted by Gasilska brigada Ljubljana – Ljubljana Fire Brigade on Saturday, July 31, 2021

Na kraju dogodka je posredovala Gasilska brigada Ljubljana, ki je sodelovala s štirimi gasilskimi vozili, devet pa je bilo prostovoljnih gasilskih enot. Požar so nekaj pred 19. uro pogasili, na mestu pa je ostala še ena enota in dva upravljalca gradbene mehanizacije, ki izvajajo požarno stražo.

Na kraj dogodka je prišel tudi državni mobilni ekološki laboratorij, ki izvaja meritve ozračja. Večjega vpliva na okolje niso izmerili. Zaznana je bila le povečana prisotnost trdih delcev v zraku tik ob požarišču, so zapisali gasilci.

Ker je požar omejen, ni nevarnosti za okoliške objekte in hiše. Prebivalcem, ki živijo v bližini, pa policija svetuje, da zaradi dima zaprejo okna in se ne zadržujejo v bližini. Ogled kraja bodo policisti začeli predvidoma jutri. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so nam še sporočili s PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!