Na Goriškem in Ajdovskem policisti osumljencema zasegli več drog

Črna kronika 31. Jul 202313:46 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Minuli konec tedna so novogoriški policisti obravnavali dva primera prepovedanih drog. V petek so več snovi, ki bi lahko bile prepovedane droge, zasegli ženski v postopku. V soboto pa so več snovi, ki bi lahko bile prepovedane droge, zasegli osumljencu med hišno preiskavo. Ob tem na policiji izpostavljajo naraščanje kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, letos so obravnavali tudi predoziranje sedmih mlajših oseb, ena izmed njih pa je umrla.

Novogoriški policisti so v petek popoldne ženski zasegli več snovi in zdravil, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. 41-letnici so zasegli zavitek alu folije z rjavo grudičasto snovjo, plastične vrečke s kristali in prozornimi kristali, plastično vrečko z delci bele prašnate snovi in zdravila, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana. Zasežene snovi in zdravila so policisti poslali v nadaljnjo analizo, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Prav tako so ji policisti zasegli tudi elektronsko napravo, za katero menijo, da bo pomembna za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka. Policija je o postopku obvestila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Po preiskavi in analizi zaseženih snovi bodo policisti osumljenko skladno z usmeritvami novogoriškega okrožnega državnega tožilstva kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V hišni preiskavi v okolici Ajdovščine zasegli različne snovi in tablete

V soboto pa so policisti iz Ajdovščine zaradi suma storitve prekrška po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili osebno in hišno preiskavo pri osumljencu v okolici Ajdovščine. Policisti so našli in zasegli različne snovi ter tablete za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so poslali v nadaljnjo analizo. Prav tako je bila zasežena tudi elektronska naprava.

Policija je o postopku obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bo policijska postaja Ajdovščina zoper kršitelja izvedla prekrškovni postopek z izdajo odločbe zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Letos obravnavali 78 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog

Na območju Policijske uprave Nova Gorica so policisti do 26. julija obravnavali 78 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, v enakem obdobju lani pa 73. Tako so policisti obravnavali 67 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (lani 71) ter 11 kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog (lani dve). Letos je bilo zaznanih še 71 prekrškov po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (lani 66). Za primerjavo: lani so policisti na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavali 97 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog.

Novogoriški policisti pa so letos obravnavali še pet dogodkov, v katerih se je sedem mlajših oseb predoziralo zaradi uporabe različnih prepovedanih drog. Vse osebe so potrebovale nujno medicinsko pomoč, kljub temu pa je ena oseba umrla. Večina oseb, udeležena v teh varnostnih dogodkih oz. predoziranju, je bila mlajših od 20 let. Lani novogoriški policisti predoziranja niso obravnavali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!