Kanabis, amfetamini, opiati … pod vplivom drog divjali na Goriškem

policist usmerja promet
Simbolična fotografija (Foto: Žiga Živulović jr./Bobo)

Novogoriški policisti so imeli v prvih dneh novega leta opravka z več vozniki, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog.

Na Goriškem so policisti v začetku tedna obravnavali več primerov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. V ponedeljek zvečer so v Novi Gorici ustavili voznika avtomobila in mu odredili hitri test na droge. Rezultat je bil pozitiven na kanabis in amfetamin. Voznik je nato odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, so mu prepovedali vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga tudi srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Še isti dan so policisti v večernih urah v Šempetru pri Gorici z modrimi lučmi in sireno skušali ustaviti voznika avtomobila, ki pa je signal ignoriral in s pospešeno hitrostjo nadaljeval svojo pot po Vrtojbenski cesti. Kasneje se je le zaustavil na enem od parkirišč v omenjenem naselju.

Policisti so mu nato odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je odločno odklonil hitri test na droge in druge psihoaktivne snovi. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, bodo zoper njega zaradi odklona preizkusa z alkotestom in testom na droge, nedostojnega vedenja do uradne osebe in neupoštevanja ukaza policista podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Novogoriški policisti so imeli nekaj dela tudi v torek, ko so v Dombravi v občini Renče – Vogrsko ustavili 35-letnega državljana Italije. Odredili so mu hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, rezultat pa je bil pozitiven na kokain in opijate. Policisti so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Italijanskega voznika so pridržali na policiji in zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Z voznikom, ki je vozil pod vplivom drog, so imeli na prvi dan novega leta obilico dela tudi italijanski orožniki. Ti so na italijanskem ozemlju v bližini meje s Slovenijo ustavljali motorista z neregistriranim motociklom, ki pa je orožnike ignoriral. Policijski kontroli se je skušal izogniti tako, da je pri Plešivu v Goriških brdih zapeljal na slovensko stran meje. Italijanska patrulja mu je sledila in lov se je nadaljeval vse do Vipolž, kjer je motorist padel.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, motorist ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na motorju pa je imel nameščene registrske tablice z drugega vozila. Slovenski policisti so mu odredili tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis, opiate, benzodiazepine, amfetamine in metamfetamin. Strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odklonil. Motor so policisti zasegli, zoper motorista pa bodo zaradi več kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.