Na Kosovu naj bi prijeli enega glavnih akterjev v aferi Kobra

Črna kronika 28. Maj 202111:08 > 12:20 0 komentarjev
aretacija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulovič jr /BOBO)

Na Kosovu so na začetku tedna, štiri leta in pol po begu, prijeli 32-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, domnevno enega glavnih akterjev v aferi Kobra, poročajo Primorske novice.

Časnik pri tem navaja poročanje portala Indexonline, da so Shqiprona Hoxhaja prijeli policisti enote Enfast oziroma evropske mreže skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb. Na Generalni policijski upravi pa so pojasnili, da so v torek dobili obvestilo o Hoxhajevem prijetju. Prijeli so ga v ponedeljek na podlagi rdečega obvestila Interpola oziroma mednarodne tiralice. O prijetju so s policije takoj obvestili ministrstvo za pravosodje.

Predsednica koprskega okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer je potrdila, da so obveščeni o prijetju osumljenega, in dodala, da so na Kosovo že poslali prošnjo za izročitev, še navajajo Primorske novice.

Shqipron Hoxhaj se je leta 2016 izmuznil aretacijam v okviru obsežne policijske akcije in je bil od tedaj na begu. Sedem od deveterice obtoženih sodelovanja v hudodelski združbi, ki se je ukvarjala tako s preprodajo prepovedanih drog kot s prevozi ilegalcev, je sodišče obsodilo na daljše zaporne kazni. Vodja hudodelske združbe, znane kot Kobra, je bil Shqipronov brat Valon, ki prestaja zaporno kazen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!