Novomeški policisti prijeli voznika, ki je povzročil štiri nesreče in pobegnil

Črna kronika 23. Sep 202208:18 1 komentar
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Novomeški policisti so v četrtek popoldan prijeli voznika, ki je pred tem povzročil štiri nesreče in z njihovega kraja pobegnil.

Novomeški policisti so bili okoli 17.30 obveščeni, da naj bi voznik terenskega vozila na Novem trgu trčil v parkiran avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Takoj so se odzvali, na Šegovi ulici pa izsledili avtomobil in voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti.

54-letni kršitelj je opravljanje preizkusa alkoholiziranosti odklonil, zato so mu policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da je kršitelj na Novem trgu trčil v dve parkirani vozili in odpeljal s kraja. Vožnjo je nadaljeval proti Westrovi ulici, kjer je zaradi premajhne bočne razdalje trčil v avtomobil voznice, ki je ustavila pred križiščem. Tudi tokrat ni ustavil, ampak je vožnjo nadaljeval do parkirnega prostora na Šegovi ulici, kjer je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil še v en parkiran avtomobil, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti bodo z vsemi ugotovitvami z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, ki bo odločilo o odgovornosti voznika, so še dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje