Otrok v Kninu umrl v avtomobilu, parkiranem na soncu

Črna kronika 09. Jun 202110:42 > 15:51
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V parkiranem avtomobilu v Kninu je umrl petletni otrok, ki ga je oče pozabil v vozilu, potem ko se je v jutranjih urah pripeljal v službo. Otroka so našli mrtvega popoldne, ko je temperatura dosegla že skoraj 30 stopinj Celzija.

V šibeniško-kninski policiji so potrdili, da so v parkiranem avtomobilu našli mrtvega otroka. O okoliščinah dogodka ne želijo govoriti do konca preiskave.

Hrvaški mediji so poročali, da je oče poklicni vojak, ki je delal v kninski vojašnici. Vsak dan je peljal otroka v vrtec. V torek naj bi na poti v vrtec prejel nujni klic iz službe. Ni jasno, zakaj je pozabil na otroka in ga ni odpeljal v vrtec, temveč se je nemudoma napotil v vojašnico, danes piše Jutarnji list.

Avtomobil znamke BMW je pustil na parkirišču nasproti vojašnice. Zagrebški časnik ugiba, da je otrok verjetno zaspal na svojem sedežu, ker je bilo še zgodaj zjutraj. Oče se ni spomnil, da bi bilo kaj narobe, dokler okoli 15. ure ni prejel klica soproge, ki je vprašala, zakaj sina ni v vrtcu. Potem je dojel, kaj se je zgodilo, a je bilo prepozno, saj je v avtomobilu našel mrtvega otroka.

Nedaleč od parkirišča potekajo hrupna gradbena dela, kar je morda razlog, da nihče ni slišal otroka, če je klical na pomoč. Poleg tega ima vozilo zatemnjene šipe.

V Kninu so v torek okrog 14. ure namerili 28 stopinj Celzija. Po razkritju tragedije je vojaška policija zaslišala očeta, kot poroča hrvaška N1, pa so zoper 34-letnega očeta zaradi suma zanemarjanja in zlorabe otrokovih pravic vložili kazensko ovadbo.

Župan Marijo Ćaćić je v pogovoru za komercialno televizijo Nova TV v torek napovedal, da bodo določili tudi dan žalovanja za otrokom.