Policija išče moškega: prosil za prispevek za gluhe, nato okradel žensko

PU Maribor (Tatvina v Rušah)

Mariborski policisti obravnavajo primer roparske tatvine v enem od nakupovalnih središč, kjer sta dva za zdaj še neznana mlajša storilca v trgovini ukradla več izdelkov, nato pa po vklopu alarma ob izhodu iz nje pobegnila. Pri tem je eden trčil v varnostnico, drugi pa v senzor trgovskega blaga. Policija preiskuje tudi tatvino v Rušah. Moški je pristopil do oškodovanke in jo prosil za prostovoljni prispevek za gluhe, nato ji je iztrgal bankovec.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je tatvina v Mariboru zgodila v torek okoli poldneva.

Vanjo sta bila vpletena dva mlajša moška, stara okoli 18 let, eden visok okoli 170 centimetrov, temnih las, oblečen v črno trenirko, črno jakno in obut v športne čevlje, drugi pa visok okoli 180 centimetrov, temnih daljših las, z okroglimi očali, oblečen v črno jakno in modro trenirko, obut v športne copate, imel je sivo-moder nahrbtnik.

Ko sta želela oditi iz prodajalne, se je vklopil alarm za iznos neplačanega blaga. To je opazila varnostnica, ki je pristopila do obeh, moška pa sta med postopkom z njo pobegnila oziroma začela teči proti izhodu. Eden od njiju je med begom trčil v varnostnico, ki je padla po tleh, drugi pa v senzor blaga in ga poškodoval. Varnostnica po doslej znanih informacijah ni poškodovana.

Ruški policisti pa obravnavajo primer drzne tatvine v Rušah. V torek popoldne je neznani moški pristopil do ženske v trgovini s pojasnilom, da zbira prostovoljne prispevke za gluhe. Ko mu je ta želela izročiti bankovec za pet evrov, ji je moški iz rok iztrgal 50-evrski bankovec in odhitel iz trgovine.

Na policiji prosijo za morebitne informacije o storilcu, za katerega so posredovali fotografijo, ali kakršnekoli druge koristne informacije v zvezi z dejanjem. Te lahko občani sporočijo na številko 113 ali telefonsko število policijske postaje Ruše (02) 669 09 50, so še dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.