Voznik do smrti zbil pešca in pobegnil s kraja nesreče

Črna kronika 26. Okt 202210:29 > 13:09

Novomeški policisti so našli 49-letnika, ki je bil pogrešan od nedelje. Moškega so našli mrtvega, umrl je v prometni nesreči. Mlajši moški, ki je povozil pogrešanega, je s kraja nesreče pobegnil. Tega so policisti že izsledili, grozi mu do 30 let zapora.

Policisti so v torek na območju Karteljevega v iskalni akciji našli pogrešanega 49-letnega moškega iz Brezja pri Trebelnem. Pogrešani je bil mrtev, policija je ugotovila, da je bil žrtev kaznivega dejanja.

Pomočnik načelnika postaje prometne policije Novo mesto Aleš Burgar je pojasnil, da so bili policisti v nedeljo popoldne obveščeni, da svojci od petka ali sobote pogrešajo 49-letnika.

Po njegovih besedah je od nedelje potekala intenzivna iskalna akcija, tudi zaradi slabšega zdravstvenega stanja pokojnega. Nujno je namreč potreboval zdravila, ki pa jih je pustil doma.

Med preiskavo so pridobili podatke o približni lokaciji njegovega mobilnega telefona, in sicer na območju Novega mesta. “Na več naših klicev na ta mobilni telefon in kratka sporočila ni bilo odziva. Uporabnih podatkov, ki bi policistom omogočali lokalizirati območje iskanja, je bilo zelo malo,” je dodal.

Novomeški policisti so nato v ponedeljek ugotovili, da je telefon pokojnega ob cesti v Karteljevem našel občan in ga odnesel domov. Mobilno napravo so občanu zasegli.

Po najdbi telefona so policisti začeli obsežno iskalno akcijo v Karteljevem, pri čemer jim je pomagal tudi dron. Včeraj nekaj po 9. uri so pogrešanega našli mrtvega ob cesti pri odcepu za Gorenje Kamenje, je dodal Burger. Pokojni je bil žrtev prometne nesreče, povzročitelj pa je s kraja pobegnil. “Truplo je bilo najdeno v grmovju, in sicer pet metrov od cestišča,” je dodal. “S pomočjo zdravstvenega osebja smo ugotovili, da obstaja velika verjetnost, da je pokojni žrtev prometne nesreče, saj je imel tipične poškodbe, ki kažejo na to,” je dodal.

Isti dan okoli poldneva so policisti na območju Trebnjega na parkirišču opazili vozilo, pokrito s ponjavo. Ob pregledu so policisti ugotovili, da se poškodbe vozila ujemajo z najdenimi delčki razbitin na kraju nesreče. Tako so kasneje izsledili povzročitelja nesreče, gre za mlajšega moškega, ki je v petek zvečer trčil v 49-letnega pešca in s kraja pobegnil.

Kriminalistična preiskava še poteka. Bodo pa novomeški policisti, ko se preiskava konča, zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Za tovrstno dejanje je zagrožena do 30 let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.