Pozor, kroži lažno sporočilo Pošte Slovenije

Črna kronika 08. Sep 202108:04 > 09:31 0 komentarjev
Pošta Slovenije
Pošta Slovenije

Ponovno so se pojavila lažna sporočila, ki zlorabljajo podobo Pošte Slovenije. Prejemnik elektronske pošte prejme lažno obvestilo o paketu, za katerega je treba plačati manjši znesek poštnine, opozarjajo na Pošti Slovenije.

Iz Pošte Slovenije so sporočili, da so se ponovno pojavila lažna elektronska sporočila, ki zlorabljajo podobo Pošte Slovenije. Kot opozarjajo, prejemnik prejme elektronsko pismo, v katerem ga prevaranti obvestijo, da ga čaka paket, za katerega je treba plačati manjši znesek poštnine – 2,99 evra.

“Gre za lažna sporočila, saj Pošta Slovenije v nobenem primeru dostave ne pogojuje s plačilom vnaprej. Če ste že vnesli podatke o svoji plačilni kartici, čim prej obvestite svojo banko ali pokličete telefonsko številko, navedeno na plačilni kartici,” svetujejo na pošti.

Če potrebujete pomoč kot žrtev spletne prevare, se lahko obrnete tudi na nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT in prijavite incident, svetujejo. V primeru oškodovanja lahko podate tudi prijavo na najbližji policijski postaji.

Kot pojasnjujejo na Pošti Slovenije, se lahko o obstoju pošiljke vedno prepričate na njihovi spletni strani, kjer z vnosom 13- mestne sprejemne številke preverite, ali pošiljka v njihovem sistemu sledenja dejansko obstaja, kje je bila oddana itd.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!