Prijeli moškega, ki je hudo pretepel in oropal spečega 67-letnika

Črna kronika 30. Avg 202313:42 1 komentar
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Aljaž Uršej/N1)

Na Koprskem so prijeli moškega, ki je pred dnevi s palicami hudo pretepel in oropal 67-letnika. Trenutno je v priporu, grozi pa mu zaporna kazen.

Kriminalisti Policijske uprave Koper so včeraj prijeli moškega, ki je pred dnevi oropal in hudo poškodoval 67-letnika. Kot so sporočili s koprske policije, je 38-letnik skupaj z 8-letnim otrokom odšel do oškodovanca, ki je spal v zabojniku v Bertokih.

Tam ga je moški začel tolči z lesenimi palicami in ga hudo telesno poškodoval. Obenem je od oškodovanca zahteval denar.” Ko je oškodovanec 8-letniku izročil tri evre v kovancih, sta otrok in osumljenec odšla stran.

Moški je osumljen kaznivega dejanja ropa in povzročitve hudih telesnih poškodb, trenutno je v priporu. Ker pa je bil pri kaznivem dejanju prisoten tudi mladoletni otrok, ki na podlagi za svoja ravnanja ni kazensko odgovoren, so policisti obvestili tudi Center za socialno delo. V nadaljevanju bodo dodatno preverili tudi morebiten obstoj kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Na koprski policiji so spomnili, da je za kaznivo dejanje ropa zagrožena kazen zapora od enega do desetih let, za kaznivo dejanje hude telesne poškodbe pa zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje