V Celju dve nesreči pod vplivom alkohola: “Bodite odgovorni, uredite si prevoz”

Črna kronika 20. Apr 202310:44 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Celjski policisti so v sredo obravnavali dve prometni nesreči, ki sta ju povzročila močno alkoholizirana voznika. Oba bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Prva nesreča se je zgodila okoli pol devetih dopoldne na Ljubečni. Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Celje, jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je bila močno pod vplivom alkohola.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela dobra dva promila in pol alkohola v krvi. Voznica je pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost vozniku osebnega vozila in trčila vanj ter s kraja nesreče odpeljala, pri tem pa večkrat kršila cestnoprometne predpise. V trčenju se ni nihče poškodoval.

Nekaj pred 22. uro pa so v Vitanju obravnavali še prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Oba voznika, tako povzročitelj kot tudi drugi udeleženec, sta bila pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel dobra dva promila alkohola v krvi, drugi udeleženec pa dober promil. Oba sta se v trčenju lažje poškodovala. Policisti bodo povzročitelja  kazensko ovadili, drugemu udeleženemu vozniku pa so izdali plačilni nalog.

“Skorajda ne mine dan, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Še bolj zastrašujoče so visoke stopnje alkoholiziranosti. Glede na to, da so pred nami praznični dnevi in pogostejša druženja, opozarjamo vse voznike, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Reakcije voznikov, ki so pod vplivom alkohola, so običajno prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh niso več sposobni reagirati. Zato svetujemo vsem voznikom, če ste uživali alkoholne pijače, nikar za volan,” so zapisali na PU Celje in pozvali k odgovorni vožnji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!