V eksploziji huje opečen nekdanji minister

Črna kronika 04. Maj 202208:25 > 12:21
Henrik Gjerkeš
Bor Slana/BOBO

Nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš se je v nesreči pri popravilu svojega motorja hudo opekel in je v umetni komi, poročajo Slovenske novice.

V okolici Grosupljega se je v nedeljo zgodila nesreča, v kateri se je hudo poškodoval nekdanji Desusov minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš. Kot pišejo Slovenske novice, naj bi Gjerkeš v svoji delavnici oziroma garaži popravljal motor, pri čemer je odjeknila eksplozija.

Policija je za časopis povedala, da vzrok požara še ni znan, sumi pa, da se je vnela neznana hlapljiva snov. Družina nekdanjega ministra je razkrila, da je Henrik v kritičnem stanju in se bori za življenje. Utrpel naj bi hujše poškodbe in je v umetni komi. 

Henrik Gjerkeš je bil med letoma 2009 in 2010 minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj v vladi, ki jo je vodil Borut Pahor. Decembra 2010 se je zgodaj zjutraj vračal s službene novoletne zabave, pri tem pa vinjen sedel za volan službenega vozila. Na poti domov ga je ustavila policija, ker pa je napihal, ga je policija pridržala na policijski postaji. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je Gjerkeš nato odstopil.