Višje sodišče potrdilo sodbo za poskus umora s pomirjevali v krofih

Črna kronika 27. Jan 202210:26 > 13:57 1 komentar
lisice sodišče
Žiga Živulović jr./BOBO

Celjsko višje sodišče je potrdilo sodbo Luki Vlaoviću, ki ga je prvostopenjsko sodišče zaradi dvojnega poskusa umora nekdanje partnerice in njune hčerke na grozovit ali zahrbten način ter kaznivega dejanja groženj, ki jih je izrekel tastu, obsodilo na enotno kazen 23 let zapora. Kazen je zdaj pravnomočna.

Celjska okrožna sodnica Barbara Žumer Kunc je junija obsodila Luko Vlaovića na enotno kazen 23 let zapora. V sodbi je sodnica potrdila očitke tožilstva, da je Vlaović storil dvojno kaznivo dejanje poskusa umora nekdanje partnerice in njune hčerke na zahrbten način ter da je storil kaznivo dejanje groženj, ki jih je izrekel tastu. Obtoženi sodbe ni sprejel in se je nanjo pritožil.

Pritožbe neuspešne

Po poročanju časnikov – o tem danes pišejo Delo, Dnevnik, Večer in Slovenske novice – so višji sodniki vse pritožbe Vlaovićevega odvetnika Dušana Tanka ter odvetnika Žiga Podobnika prav tako pa Vlaovića zavrnili in sledili predlogu tožilstva, naj se prvostopenjska sodba potrdi in z njo kazen na 23 let zapora. Na višino kazni, izrečeno že na prvi stopnji, je vplivalo tudi dejstvo, da je bil Vlaović v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi krvnega delikta.

Pomirjevala v krofih

Osumljeni je imel lani oktobra določen stik s hčerko, a je ob dogovorjeni uri ni vrnil. Ko ga je nekdanja partnerica poklicala, da prihaja ponjo, naj bi ji rekel, naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ob prihodu je bivši partnerici in deklici po navedbah tožilstva ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala.

Med potjo domov je obema postalo slabo, zato sta stopili v stik s sorodniki in poiskali zdravniško pomoč. V bolnišnici so ugotovili, da sta bili zastrupljeni. Po dogodku so na policiji navedli, da so takrat 32-letnika v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi poskusa umora. Obe oškodovanki so do pridržanja osumljenega ustrezno varovali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje