Cedevita z isto ceno, a za desetino manjša

Gospodarstvo 11. Feb 202212:46 > 12:492 komentarja
Delite:
Cedevita
Foto: N1

Izdelki v trgovinah se zaradi podražitev hrane in energentov na Hrvaškem niso začeli le dražiti, ampak očitno tudi manjšati. Bralec časnika Jutarnji list je tako opozoril na primer cedevite, ki se ji sicer ni dvignila cena, se ji je pa zato zmanjšala embalaža.

Brezalkoholni napitek cedevita je bil v trgovinah doslej na voljo v 200-gramskem in kilogramskem pakiranju. Medtem ko je 200-gramsko pakiranje še vedno na voljo, pa kilogramsko pakiranje začenja izginjati s trgovskih polic.

Kot je Jutarnji list opozoril bralec, ga je zamenjalo 900-gramsko pakiranje. To pomeni, da lahko iz večjega pakiranja cedevite zdaj pripravimo 11,5 litra napitka in ne več 13 litrov kot doslej.

Zanimivo je, opozarja Jutarnji list, da se – čeprav je vsebine v novi embalaži za desetino manj – cena izdelka ni temu ustrezno znižala. Ta namreč ostaja ista, kot je bila. V hrvaškem Konzumu tako stane 39,99 kune oziroma 5,3 evra, v DM 39,90 kune, v nekaterih drugih trgovinah pa se je, kot so opozorili nekateri bralci, celo dvignila na 42,90 kune.

“Novo pakiranje cedevite je nekoliko drugačno od starega, za informacije o ceni pa se morate obrniti na proizvajalca,” so se na poizvedovanje Jutranjega lista odzvali v Konzumu. Iz Atlantik grupe, ki proizvaja cedevito, odgovora medtem niso dobili.

Komentari

Vaš komentar