Čaka nas zelen božič: za ta čas bo zelo toplo

Slovenija 20. Dec 202212:46 0 komentarjev
megla
Foto: PROFIMEDIA

Tednom zimske idile s pogostim sneženjem bo sledilo toplejše obdobje, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Temperature bodo najvišje prav na božič, ko bodo ponekod namerili tudi do 15 stopinj Celzija.

Bolj kot se bližamo božičnim praznikom, topleje postaja. Vremenoslovka na Agenciji RS za okolje Veronika Hladnik Zakotnik pravi, da se bodo temperature do konca tedna postopoma zviševale, najtopleje bo prav na božič. “Najvišje temperature bodo po državi nad 10 stopinjami Celzija, ponekod bodo dosegle tudi 15 stopinj Celzija,” je napovedala.

Toplejša bodo tudi jutra. Po besedah Hladnik Zakotnik bodo temperature pod lediščem na severu države le še v sredo. “Nato bodo po napovedih po večini države tudi zjutraj temperature nad lediščem,” je dejala vremenoslovka.

V tem času bo oblačno z jugozahodnim vetrom. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo, a bo, kot je opozorila vremenoslovka Hladnik Zakotnik, količina padavin majhna.

Vendar pa bo med božičem in novim letom na poti k nam hladna fronta. Slovenijo naj bi dosegla prihodnji teden v torek, in takrat se bodo okrepljene padavine razširile nad vso državo, napovedujejo pri Arsu. S prihodom hladne fronte in krepitvijo padavin se bo sočasno postopno spuščala tudi meja sneženja. Za napovedi, kako nizko se bo spustila, je po besedah vremenoslovke Hladnik Zakotnik še prezgodaj. Padavine naj bi kmalu za tem ponehale, v novo leto nas bo pospremilo hladnejše vreme.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!