Če se odpravljate na pot, pozor: konec tedna bo na cestah gneča

Slovenija 28. Jul 202212:37 0 komentarjev
PROMET, zastoji
Srdjan Živulović/BOBO (Slika je simbolična)

Zaradi začetka poletnih počitnic na Bavarskem in v nekaterih drugih nemških deželah je konec tega tedna pričakovati močno povečan promet na naših cestah, opozarjajo v Prometno-informacijskem centru.

Po napovedih Prometno-informacijskega centra bo promet močno povečan od Avstrije proti Hrvaški, pričakovati je tudi čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji. “Voznike opozarjamo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri, ter mejne prehode s Hrvaško – Sečovlje, Dragonjo, Jelšane, Obrežje, Gruškovje (vstop in izstop). V smeri turističnih krajev in obratno,” so zapisali.

Ob tem so opozorili, da se je promet v letošnjem letu že vrnil in celo presegel promet iz leta 2019. Povečalo se je število tako domačih voznikov kot tudi turistov, največji porast pa beležijo pri tovornih vozilih. “Že sedaj opažamo, da bodo letos migracije na manj izrazitih smereh in dneh povečanega prometa. Tujci se vozijo proti obali in Hrvaški tudi ob nedeljah in ponedeljkih, ne samo ob petkih ali sobotah. Prav tako se vračajo ob katerihkoli dnevih, tudi ob petkih. Že več zaporednih petkov prihaja do zastojev na primorski avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani,” so zapisali na spletnem portalu.

Voznikom zato svetujejo, naj pred vsakim potovanjem preverijo stanje na spletnem portalu ali prek telefonske številke 1970. Med potjo pa priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+.

Več nasvetov je dostopnih na njihovi spletni strani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!