Članstvo SD podprlo vstop stranke v vlado

Slovenija 17. Maj 202222:18 0 komentarjev
tanja fajon
Žiga Živulović Jr./BOBO

Člani SD so na zborih članstva z 99,9 odstotka glasov podprli vstop stranke v vlado, v kateri bodo vodili štiri ministrstva, navajajo v sporočilu za javnost.

Po besedah predsednice SD Tanje Fajon so bili v koalicijskih pogovorih uspešni, saj so dosegli umestitev ključnih programskih ciljev stranke v koalicijski dogovor.

“Dosegli smo jasen prelom z načinom delovanja dosedanje oblasti, utrditev demokracije, vladavine prava in človekovih pravic, zavarovanje neodvisnosti medijev in močno partnersko vlogo civilne družbe, usmeritev v nov razvojni zagon z dvigom dodane vrednosti gospodarstva, zeleni in digitalni prehod ter v kakovost in dostopnost javnih storitev, ter vrnitev Slovenije v jedro Evropske unije, utemeljeno na vladavini prava,” je še povedala predsednica stranke.

Kot navajajo v sporočilu za javnost, so v koalicijski pogodbi dosegli dogovor o interventnem zakonu za skrajševanje čakalnih dob, dogovor o minimalni pokojnini, dogovor o brezplačni šolski prehrani in brezplačnem vrtcu, dogovor o izgradnji najemnih stanovanj ter dogovor o postopnem prehodu na 32-urni delovni teden.

Ob vstopu v novo vlado bodo člani SD vodili štiri ministrstva, o samem vstopu pa se bodo sicer dokončno odločali na konferenci 19. maja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!