Danes še sončno, konec tedna tudi kakšna kaplja dežja

Slovenija 16. Feb 202401:00 0 komentarjev
sončno vreme
Foto: Žiga Živulovic jr./BOBO

V petek bo večinoma sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju do 4 stopinje Celzija. Ob morju bo zjutraj občasno lahko še megla. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno. Ob morju bo občasno lahko megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju do 4 stopinje Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 11 do 17 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V soboto bo pretežno oblačno. Zvečer in v noči na nedeljo bo tu in tam možna kakšna kaplja dežja. V nedeljo bo pretežno oblačno in povečini suho, na Primorskem bo prehodno pihala šibka burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, ponekod bo možen rahel dež.

Prek srednje in severne Evrope se pomika topla fronta, zahodni rob celine pa je dosegla hladna. Nad osrednjim Sredozemljem, Alpami in Balkanom ter nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. K nam z vetrovi zahodnih smeri doteka v višinah razmeroma topel zrak.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. februarja

V ponedeljek bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji prehodno oslabelo in se nato hitro spet nekoliko okrepilo, vmes nas bo prešla oslabljena vremenska motnja. Od srede do četrtka bo nad nami anticiklon, ki bo v petek oslabel. Krepil se bo jugozahodnik, še napovedujejo na Arsu.

Večjih vremenskih sprememb ne bo, a v podrobnostih je napoved nekoliko nezanesljiva. V ponedeljek bo nekaj možnosti za prehoden rahel dež. Od torka do petka bo suho vreme, le v zahodnih krajih bo v petek popoldne že možen rahel dež. V torek bo na Primorskem pihala šibka burja, v petek pa se bo krepil jugozahodnik. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 0 ali malo nad 0, dnevne v notranjosti Slovenije malo nad 10 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!