Do jezera Jasna od zdaj po novi viseči brvi

Slovenija 11. Okt 202111:50 > 12:56 0 komentarjev
Brv pri Jezeru Jasna
Turizem Kranjska Gora

Občina Kranjska Gora je poskrbela za izboljšanje priljubljene pešpoti do jezera Jasna. Postavila je namreč nov viseči most, da obiskovalcem ne bo treba hoditi ob prometni Vršiški cesti. Skoraj 50.000 evrov vredno postavitev mostu so zaključili poleti, uradno pa so most odprli to soboto.

Kranjskogorski župan Janez Hrovat je za STA pojasnil, da je to območje zelo obiskano. Že pred časom so uredili pešpot ob vodi, vendar je bila na pločniku ob cesti še naprej velika gneča. “Zato smo zdaj uredili še to atraktivno brv, ki bo prispevala tudi k večji varnosti,” je izpostavil.

Kot so sporočili iz Turizma Kranjska Gora, so z novim visečim mostom v Babi ponovno vzpostavili pešpot med Kranjsko Goro in območjem, kjer je nekoč stal hotel Erika, ter Vršiško cesto. Tibetanska vrv povezuje sprehajalno pot po osamelcu v zaplavnem prostoru hudournika, imenovanem tudi Baba, z obstoječo potjo na strmi levi brežini hudournika.

Brv pri Jezeru Jasna Brv pri Jezeru Jasna
Turizem Kranjska Gora
Brv pri Jezeru Jasna Brv pri Jezeru Jasna
Turizem Kranjska Gora
Brv pri Jezeru Jasna Brv pri Jezeru Jasna
Turizem Kranjska Gora
Brv pri Jezeru Jasna Brv pri Jezeru Jasna
Turizem Kranjska Gora

Razpon tibetanske vrvi znaša 30 metrov s povesom 1,4 metra. Na obeh brežinah je most sidran s pomočjo pasovnih sider. Gradnjo, ki se je začela novembra lani in končala junija letos, je izvajalo podjetje Kaskader iz Idrije, investicija pa je brez DDV znašala 38.500 evrov.

Nekoč že priljubljeno zbirališče

Z odprtjem visečega mostu v Babi ponovno oživljajo to območje, ki je bilo priljubljeno zbirališče že v časih letoviščarstva. Domači mladeniči, ki so v dopoldanskem času opravljali različne vrste del, so se ob večerih odšli zabavat do Jasne, kjer je za dobro vzdušje skrbela živa glasba.

Pogosto se je zgodilo, da so kakšno letoviščarko odpeljali na tako imenovano klopco ljubezni, ki je bila v bližini novega mostu, in se tako umaknili pred radovednimi pogledi domačinov in drugih obiskovalcev.

Morda vas zanima tudi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!