Dva tedna za prijavo na razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana

Slovenija 20. Sep 202210:06 0 komentarjev
Nevrološka klinika, bolnišnica, UKC Ljubljana
Foto: David Bole/N1

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je objavil razpis za delovno mesto generalnega direktorja. Kandidati se na razpis lahko prijavijo do 4. oktobra. Vodenje UKC je prejšnji teden sicer začasno prevzel travmatolog Marko Jug, ki pa je za medije takoj dejal, da se na tem mestu vidi "kot tehnično rešitev v omejenem časovnem obdobju".

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je v časnikih Delo in Dnevnik objavil razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja. Vloge kandidatov sprejema do 4. oktobra. Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis, morajo imeti poleg ustrezne izobrazbe še najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih in znanje enega tujega jezika.

Kot izhaja iz objavljenega razpisa, bodo z izbranim kandidatom sklenili delovno razmerje za mandatno dobo štirih let, dopuščajo pa možnost ponovnega imenovanja.

Delovno mesto se je sprostilo 7. septembra, ko je po pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Člani sveta zavoda so potem za v. d. generalnega direktorja imenovali travmatologa Marka Juga, sicer enega od predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda.

Jug se, kot je dejal v izjavi za medije, vidi “kot tehnično rešitev v omejenem časovnem obdobju”, v katerem bodo poiskali kandidata za generalnega direktorja s polnim mandatom. Na razpis za generalnega direktorja s polnim mandatom se, kot pravi, ne bo prijavil. Njegov mandat je vezan na dva meseca z možnostjo podaljšanja, če novi generalni direktor v tem času ne bi bil izbran.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!