Golob na tretjo vloženo referendumsko pobudo SDS: gre za zlorabo zakonodaje

Slovenija 29. Jul 202217:16 18 komentarjev
Robert Golob
Borut Živulović/BOBO

Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na že tretjo vloženo referendumsko pobudo s strani SDS. Gre za zlorabo referendumske zakonodaje z namenom zaustavljanja izvršne oziroma zakonodajne oblasti, je dejal v današnji izjavi za medije. Zavzema se za to, da se referendumi izvedejo na isti dan, a ne skupaj s predsedniškimi ali lokalnimi volitvami.

“Taka taktika ima lahko mogoče navidezen učinek, sploh v predvolilnem času,” je dejal premier Robert Golob. Ne glede na to, koliko jih še bo, pa Golob verjame, da bodo izpeljani na isti dan.

Referendumi bodo na isti dan, ker po Golobovih besedah ne bodo dovolili, da bi ena stranka s svojo nespametno politika povzročala prekomerne stroške državi. “Štiri milijone evrov bomo pač žal kot država namenili igricam SDS,” je dejal.

Razmišljajo o referendumskem dnevu, ki ne bo na isti dan kot lokalne ali predsedniške volitve, kot poziva SDS. “Če se referendumi izvedejo na dan volitev, to nič ne zmanjša stroškov, ker je procedura štetja glasov in organizacije popolnoma ločena od lokalnih ali predsedniških volitev, strošek pa je v vsakem primeru bolj ali manj isti,” je dejal.

Datum referendumskega dne bodo določili takrat, ko bodo vedeli, katere referendumske pobude bodo dobile zadostno število podpisov. S tem bodo racionalizirali odločanje, hkrati pa dali ljudem jasno priložnost, da tem, ki blokirajo delo parlamenta, še enkrat povedo, kaj si o njih mislijo, pravi Golob. “Tudi za sekundo ne dvomim, kaj jim bodo ljudje povedali,” je še dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje